25 aug – Ukraina/Ryssland

Lägger in en länk till ett nytt inlägg om Ukraina av Jacques Baud, militärexperten från Schweiz, som man kan lägga till i listan över särskilt viktiga inlägg i detta ämne (jag gjorde en lista i april – HÄR -). Bland annat om hur det har gått till på Krim sedan Sovjetunionens upplösning, man har haft en önskan om självständighet från Kiev eller att få tillhöra Ryssland hela tiden. 
De undangömda sanningarna om kriget i Ukraina

På samma blogg finns också en intervju med Jacques Baud översatt till svenska – Ukraina: vapen eller fred? Ett samtal med Jacques Baud

* * *

Den anti-ryska propagandan i västmedierna fortsätter, det kommer färre inlägg om Ukraina men de är minst lika ensidiga som tidigare. Ett par anmärkningsvärda händelser är dels att ukrainsk militär beskjutit en plats där ukrainska krigsfångar hölls i Donbass-regionen, över 50 fångar dödades och fler än så skadades! Är det så som det har spekulerats om från ryskt håll, att den ukrainska ledningen var oroliga för vad fångarna skulle berätta under förhör? Men de hade hållits fångna ganska lång tid redan, de hade väl redan hunnit berätta en del i så fall, varför just nu?
Och att ukrainsk militär skjuter mot ett kärnkraftverk som rysk militär kontrollerar (tass.com), varför? Man riskerar en stor katastrof. Det finns knappast något som den ukrainska ledningen gör, eller inte gör, som inte styrs från väst.

Ett tal som Putin höll vid en konferens i Moskva om internationell säkerhet nyligen, med deltagare från icke-västländer, är också intressant. Han uttrycker sig med en större rättframhet och tydlighet än tidigare.
Moskvakonferensen om internationell säkerhet

Situationen i världen förändras dynamiskt och konturerna av en multipolär världsordning tar form. Ett ökande antal länder och folk väljer en väg för fri och suverän utveckling, baserad på sin egen distinkta identitet, sina traditioner och värderingar. Dessa objektiva processer motarbetas av den västerländska globalistiska eliten, som provocerar fram kaos, väcker till liv gamla och nya konflikter, de driver den så kallade inneslutningspolitiken, vilket i själva verket innebär ett omstörtande av alla alternativa, suveräna utvecklingsmöjligheter. De gör således allt de kan för att hålla fast vid hegemonin och makten vilken glider dem ur händerna; de försöker behålla länder och folk i greppet om vad som i huvudsak är en nykolonial ordning.

Kommentarer till Putins och försvarsministern Shoigus tal finns här, på engelska, av bl.a. Alexander Mercouris –
Russia’s Leaders Confidently Attack the Western Globalist Elite
video – Putin, Shoigu Pitch Russia as Main Opponent of Globalisation

-

Annons

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: