24 maj

Nu har sd tydligen ändrat sig, de kommer inte att ge vänsterpartiets vilandeförslag om värdlandsavtalet sitt stöd! Se föregående inlägg. Först kom det uppgifter igår att om vilandeförslaget går igenom lämnas ärendet till konstitutionsutskottet och lagrådet för granskning om det finns några lagliga hinder för det. Och att de inte väntades finna några sådana hinder så därför skulle det kunna bli så att värdlandsavtalet bara sköts upp några veckor.

Igår uttalade sig också några miljöpartister om att de skulle ge vilandeförslaget sitt stöd. Men tydligen har sd fått besök av ”rådgivare” från högre ort. Vad för slags hot eller löften det skulle handla om kan man inte veta. Men här har det arbetats frenetiskt bakom kulisserna. Det var för viktigt för de makter som i praktiken har makten över Sverige för att det skulle få stoppas. Jag kan inte tänka mej att sosseledningen själva kommit på att Sverige måste ha ett värdlandsavtal med Nato, här har det kommit direktiv från de som de låter sig styras av, från USA-håll.
Även om godkännandet av värdlandsavtalet bara hade skjutits upp några veckor hade det ändå varit ett avbräck för Peter Hultqvist och sossetoppen, och deras lakejer i mp-ledningen. Motståndet hade kanske fått ytterligare råg i ryggen.

Det behövs alltså att en sjättedel av riksdagsledamöterna röstar för vänsterpartiets motion om vilande för att den ska gå igenom. 58 röster, och v har 21. Det behövs ytterligare 37 nu när sd ser ut att svika. Vågar man hoppas att så många miljöpartister och sossar ställer upp för det?

sverigesradio.se – SD svänger om världlandsavtalet

Det kallas minoritetsbordläggning, det här med vilandeförslag. Här reds begreppet ut närmare – Vad är minoritetsbordläggning? – Finns det alltså ännu en möjlighet, att minst tio riksdagsledamöter lämnar in en anmälan om minoritetsbordläggning? Så många måste väl kunna ställa upp på detta i så fall.

Det är i morgon, 25 maj, som det ska röstas om värdlandsavtalet i riksdagen. Även om det nu godkänns så hoppas jag att Nato-motståndet verkligen tar fart i Sverige. Vi får inte låta oss köras över längre. Det är meningen att vårt land ska vara en demokrati. Om man med det menar att folkets vilja ska styra politikerna så har vi en hel del att ta itu med!
Såg en bra artikel om detta idag.

Eric Zuesse – U.S., UK, and EU, Are Now Dictatorships

A dictatorship is a national government that rules the public, instead of being ruled by the public.

The rulers are unseen in many dictatorships; those rulers are behind-the-scenes, unofficial, but the nominal rulers then are representatives of the aristocracy, they’re not actually representing the public. Unseen rulers (actually mainly the personal representatives of unseen rulers) meet in international conclaves like the Bilderberg conferences, and Trilateralist conferences, instead of in national legislatures. Unseen rulers tend to be very discreet, the opposite of ostentatious – hardly the «political» type – not braggarts at all. They don’t need to impress anybody. They want only to be obeyed.

Pierre Schori och Stina Oscarson – Många säger nej till Natoavtalet

jinge.se – Även ledande MP:are vill bordlägga Värdlandsavtalet – liksom troligen många S-riksdagsmän!

newsvoice.se – Öppet brev till Regeringen – Gör inte Sverige till krigszon för ännu ett av USA:s proxy-krig

aftonbladet.se, Svenska Freds – I morgon kan vi ta sista steget in i Nato

dagensarena.se – IKFF: Skjut upp beslutet om värdlandsavtalet!

-

Annonser

3 svar to “24 maj”

 1. Lajma Says:

  Sveriges eliter drar in landet tillbaka till föra sekels 30-talet. Det spökar Hitlers avtal. Applåder till miljöpartiet!

  • Stan Says:

   Men vänta nu! Miljöpartiet är till största delen ryggradslösa svikare!
   17 av mp’s 25 riksdagsledamöter röstade ja till värdlandsavtalet. Troligen hade man lovat att göra det redan när man förhandlade med (s) om regeringsplats vid valet 2014.
   —————————
   http://www.svd.se/mp-ledamoter-redo-att-rosta-mot-regeringen-i-natofragan/om/svenska-natodebatten
   – Miljöpartiet står upp för ingångna överenskommelser. Vår riksdagsgrupp har tagit ställning för propositionen om värdlandsstöd. Vi är en del av regeringen, vi är beredda att fatta också svåra beslut och vägvalet att vara med och ta ansvar i regering är djupt förankrat i partiet,
   ——————————
   4 av mp’s ledamöter var frånvarande, medan 4 röstade nej.
   De 4 som röstade nej var, Jabar Amin, Annika Lillemets, Valter Mutt, Carl Schlyter. Medalj åt dessa.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s