27 maj

Då har värdlandsavtalet godkänts av Quisling-typerna i riksdagen, knapptryckarkompaniet. Jag hoppas att det här får som följd att Nato-motståndet vaknar till och blir mer organiserat och utbrett. Ungefär som efter kärnkraftsomröstningen kring 1980, då miljöpartiet bildades. Aktionsgruppen Nej till Nato planerar för något sådant.

Läs en utförlig genomgång av proceduren med värdlandsavtalet av Stefan Lindgren på 8dagar.com – ”Sista steget” före Nato-medlemskap– där man också kan läsa debatten i riksdagen i samband med beslutet – Hela debatten

fagersta-posten.se – Henriksson om riksdagens ja till Natoavtal

nyakultursoren.se –Ett svek mot freden, mot demokratin och mot det svenska folket

och storövningarna fortsätter – Nu börjar Natos offensiv i Östersjön

I början av juni genomförs tre väldiga militärövningar i Östersjöområdet riktade mot Ryssland. 40 000 soldater är engagerade. Sverige ska delta i två, Marinövningen Baltops och arméövningen Anakonda i Polen, där Natos allierade ska träna beredskap och samordning.

Om det vanliga möstret följs så kommer medierna att hålla ganska tyst om den här övningen. Men när Ryssland övar på sitt eget territorium så framställs det som hot och krigsförberedelser.

Birger Schlaug om miljöpartiets agerande – Nato kryper allt närmare

Varför säger man inte som det är? ”Vi är helt emot värdlandsavtalet, våra statsråd är nedröstade på regeringssammanträden, vi beklagar att vi inte kommit längre i sakfrågan, vi har ändå valt att sitta kvar i regeringen och administrerar det vi inte tror på, hav förbarmande med oss…”.

Det verkar som att regeringen ville vänta till efter omröstningen om värdlandsavtalet innan man gick vidare och tog beslut om att gå med i Nato’s propagandacentral. Mot propaganda säger man. Vad menar man med propaganda? De synsätt som inte stämmer med den verkligt aggressiva och lögnaktiga propagandan som västmedierna sprider, får man anta.

dn.se – Beslut om Natocenter att väntaRegeringen: Ja till Natos center mot propaganda

Statsminister Stefan Löfvens statsrådsberedning har i två veckor stoppat ett regeringsbeslut om att ansluta Sverige till Natos center mot propaganda. Men på torsdag kan det till slut bli ett beslut, erfar DN.

Program om Nato på svtplay.se

Det är mycket obehagligt med denna osannolika militära upptrappning. Också hur totalt ryggradslösa de styrande i vårt land är. Frågan är, tänker USA verkligen söka krig mot Ryssland på allvar? Eller är upptrappningen ett sätt att se till att hålla Europa och Ryssland ifrån varandra. Om Tyskland och Europa samarbetar med Ryssland blir de så starka att USA mister sitt inflytande över Europa. Vilket inte passar med deras mål om världsdominans.

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»