2 feb

Exempel på det motstånd mot Nato och värdlandsavtalet som hörs allt mer. Några kända personer säger sitt i den här artikeln. Citerar det jag tycker är bäst här.

”Nato hotar freden” – därför säger vi nej till värdlandsavtalet

Det är så uppenbart falskt att det nästan är genant. Västmakterna och den inhemska högern tillsammans med opportunistiska sossar gör gällande att det förändrade säkerhetsläget gör det nödvändigt för Sverige att gå med i Nato, eller åtminstone sluta ett värdlandsavtal.
Det är korrekt att läget har skärpts i vårt närområde och hoten ökat. Men inte österifrån, utan det är tvärtom västmakterna med Nato i spetsen som i decennier har förstärkt och beväpnat sina lydstater vid Rysslands gränser. Nu vill man inlemma de sista något så när fria gränsområdena. Sverige och Finland.
Det är bara att titta på kartan så ser man vilka som är aggressiva. Ryssland har stridsspetsar riktade mot sig från otaliga baser alltifrån Turkiet i söder till Baltikum i norr.
Man behöver inte undra vad som skulle ske om Ryssland slöt militära avtal med Mexiko, Kuba, de centralamerikanska staterna, Colombia, Brasilien, Kanada och så vidare.
Atombomberna skulle börja regna över Europa innan man ens hann säga Leve Friheten. Tron att Ryssland skulle ha intresse av att anfalla det alliansfria Sverige är antingen befängd eller grövsta formen av politiskt hyckleri. Vad skulle man tjäna på det?
Man behöver inte vara Putinkramare eller gilla den väg Ryssland tagit efter Sovjets kollaps för att med all kraft fördöma högerns Natopropaganda.
Den handlar inte om att värna vår frihet och vårt oberoende utan alldeles tvärtom; att binda oss till den avskyvärda amerikanska militarismen, öppna vårt land för krigiska baser, godkänna kärnvapen på svensk mark och göra om vårt inhemska försvar till en lydig krigsmaskin.
Lydig mot allt annat än vårt lands djupaste intresse, våra humanitära traditioner och vår fria kultur.
Krigshetsarna måste stoppas av folket! Nu!

Stina Oscarson och Pierre Schori – Svenskt medlemskap i Nato bör undvikas

jinge.se – Regeringen gräver sin egen grav

Under 2016 vill regeringen att riksdagen ska godkänna det så kallade värdlandsavtalet med Nato. Svenskarna matas med budskapet att det är nödvändigt för att skydda vårt land. Att Sverige ska kunna ta emot och ge militär hjälp, heter det så fint. Men många svenskar tror inte på det utan ser farorna och framför stark kritik.

Del 4 av den serie om flyktingsituationen av Gearóid Ó Colmáin som jag har länkat till i inlägget 23 jan nedan. Amerikanska organisationer sägs ha betalat flyktingtransporter till Europa. Samtidgt drogs det ner på pengarna åt flyktingläger i Turkiet så att det blev ont om mat där!

Imperialism’s Migration Agenda: Who is Funding the Refugees Transport into Europe?

Austrian intelligence officials have reportedly revealed that US government agencies are paying for the transport of migrants to Europe. On August 5th, 2015 Austrian magazine Infodirekt reported:
“It has come to our knowledge that US organisations are paying for the boats taking thousands of refugees to Europe. US organisations have created a co-financing scheme which provides for a considerable portion of the transportation costs. Not every refugee from North Africa has 11,000 Euro cash. Nobody is asking, where is the money coming from?”

An article published in the Suddeutsche Zeitung on October 14th 2014, states that Syrian refugees in Turkey are going hungry due to lack of funds for their upkeep. It states that 280 million euros more are required to feed the refugees. In other words, pocket change.

Fler delar i denna serie kan man hitta här – http://dissidentvoice.org/author/gearoidocolmain/
-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»