1 feb

Fortsatt mycket obehagligt som sker i vårt land. En hög militär som går ut och säger att Sverige kan vara i krig om några år, troligen har han fått ta del av USA/Nato’s planer för Sverige. Det blir nog svårt för Brännström, som militären heter, och Peter HultQuisling att få sina drömmar om Sverige i krig i USA’s tjänst uppfyllda om inte Sverige fortsätter sitt närmande till Nato. Det verkar som att motståndet mot Nato och värdlandsavtalet fått uppp farten lite nu.

Och så det här med maskerade gäng i Stockholm som skulle ge sig på personer med utländskt utseende pga den senaste tidens våld och mord i samband med flyktingar. Skulle inte förvåna om dessa maskerade gäng har fått hjälp från samma mörka makter som har sett till att få igång flykting-tsunamin. Motsättningar och oroligheter är nog vad de vill ha. Och sen hölls en demonstration i lördags mot de styrandes inkompetens, vilken då medierna klumpade ihop med de våldsamma gängen. Mycket lågt och avskyvärt.

Det känns bättre att ta upp något positivt. Ett förslag från Positive Money i England om att alla medborgare borde få ha ett konto hos centralbanken. Det talas allt mer om att på allvar införa basinkomst eller medborgarlön, i t.ex. Schweiz och Finland. Det kan vara så att läget är så illa inom banksystemen att detta ses som ett sätt att undvika en kollaps av det rådande systemet. Pengar kommer inte ut i tillräcklig mängd i den riktiga ekonomin.
Om riksbanken skapar riktiga, sunda, ärliga pengar, det behöver inte vara i form av kontanter utan kan vara digitala kronor. Men skapade av staten, inte av privatbanker i formen av skulder som de tar ut ränta på. Och alla medborgare får tillgång till ett konto hos riksbanken där man kunde vara säker på att dessa förvarades riskfritt.
För att sen se till att nya friska pengar kommer i cirkulation kan staten skapa nya digitala kronor och dela ut en lämplig summa varje månad åt t.ex. alla som är över 18 år. Dessa centralbanker har skapat enorma summor de senaste åren som de har gett bankerna, men det har inte hjälpt den verkliga ekonomin. Nu är det dags för quantative easing, QE, för befolkningen!

Men hur går det med privatbankerna om folk börjar flytta över sin kontotillgångar till sina konton hos riksbanken? Då får de försöka infria sina löften om att ersätta noteringarna på kontot med riktiga pengar, de har ju redan tillgång till konto hos riksbanken, de enda som har det nu. Det blir inte lätt för dom om det sker i större omfattning, om jag förstår det rätt. Men samhället är ju inte till för att se till bankägarna i första hand, det får bli deras problem.
Positive Money förslår att privata företag ska sköta ett betalningssystem och betalkort för detta nya system. Men varför kan inte staten se till att sköta detta?

Läs här – positivemoney.org

Här är ett förslag från partiet De Fria som låter som något liknande

De privata affärsbankernas skapande av pengar som räntebärande skuld skapar ett ständigt växande skuldberg som läggs i knät på allmänheten.
Detta leder till en urholkning av den reala ekonomin – alltså saker som skapar faktisk nytta i samhället – och till ständigt ökande bankvinster, som bara kommer ytterst få till gagn.
Vårt lösningsförslag är en penningreform där vi återför kontrollen över betalningsinfrastrukturen (SWIFT och IBAN) samt makten över skapandet av vårt allmänna betalningsmedel till dess rättmätiga ägare, nämligen folket, så att pengar kan användas till det de i grunden är ämnade för, nämligen att skapa samhällsnytta i form av underlättande av utbyte av varor och tjänster istället för absurda bankvinster!
Kasta oket – låt inte dina barn ärva det!

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»