5 feb

Läsvärd artikel om Ukraina –

Helga Zepp-LaRouche: EU:s geopolitiska konfrontationspolitik riskerar världskrig med kärnvapen

– Vem har utlöst denna kris? Det var Europeiska Unionen … EU har i praktiken givit Ukraina ett ultimatum: Skriv på EU-avtalet annars…
– Nå vad var det för avtal? frågade han. Det skulle ha blivit en ekonomisk katastrof för Ukraina … Vad erbjöd EU? Samma åtstramningspolitik som ruinerar Europa och inget mer – 600 miljoner när landet behövde miljarder och miljarder.
– Och dessutom. När man läser dokumenten med EU:s erbjudande till Ukraina, finner man ett långt avsnitt om militärt samarbete. I praktiken skulle Ukraina, om man skrev på, blivit tvungen att följa Natos militära politik. Vad skulle det betyda? Det skulle betyda att man skulle dra en ny Kallakrigsfront, som förr gick igenom Berlin, rakt igenom hjärtat på den slaviska civilisationen, vid Rysslands gränser, sa Cohen.

I Ukraina är otvivelaktigt en fascistisk statskupp igång.
Men som president Putins rådgivare Sergej Glazyev just understrukit, har dessa nazister inte bara kommit ur skogen: I 20 år har Ukraina varit måltavla för samma politik för regimförändringar från det angloamerikanska imperiet, för vilket EU blivit en regional underavdelning, – vilken har riktats mot Irak, Iran, Libyen, Syrien med slutmåltavlorna Ryssland och Kina. Under dessa två årtionden har olika USA-kretsar, Nato, George Soros, såväl som åtskilliga stiftelser och hjärntruster uppskattningsvis investerat mellan 30 och 40 miljarder dollar för att bygga upp provästliga, antiryska nätverk och 2200 (!) ideella organisationer (NGO), som bara har ett ändamål och det är att bryta loss Ukraina från varje form av associering till Ryssland, och slutligen införliva landet i militäralliansen Nato och fullborda inringningen av Ryssland.

EU har med sin politik mot Ukraina helt avslöjat sig själv. Det har inte glömts bort att den grekiska och spanska polisen med uppmuntran från Trojkan inte gick mindre hårt åt de demonstranter som protesterade mot den brutala sparpolitiken till förmån för bankerna. Och för EU handlar det i Ukraina inte om människornas välfärd, vars ekonomiska elände är stort inte minst som följd av 1990-talets chockterapi. Annars hade det varit ganska enkelt att acceptera Putins erbjudande om ett tresidigt toppmöte mellan EU, Ukraina och Ryssland. Det faktum att EU avvisade ett sådant toppmöte, avslöjar den verkliga avsikten: Geopolitisk konfrontation!

nyhetsbanken.se – Hur väst skapar ”oppositionsrörelser”

Från Ukraina, Syrien till Thailand pågår ”folkliga uppror” med ett gemensamt – de är alla fabricerade av väst! Läs en uppbragt Andre Vltcheks senaste mäktiga krönika.

Dessa våldsverkare har i dessa länder, som valt sina egna patriotiska eller progressiva regeringar, hyrts in av lokala eliter på uppdrag av det västs imperium. Dessförinnan har denna så kallade ”elit” skapats, finansierats, tränats eller åtminstone ”utbildats” av väst.

Processen, taktiken, är nästan alltid densamma: västbetalda medier eller västerländska medier direkt, misskrediterar populära folkvalda regeringar, ”skandaler” fabriceras, färgkoder utväljs för nya ”oppositions”-rörelser, ligister och slagskämpar mönstras och betalas, och dödliga vapen dyker till sist ”mirakulöst” upp på ”protestplatserna”.

-

Publicerat i EU. Leave a Comment »

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: