2 feb

Spännande! Tyder på en oro på propaganda-ministeriet. Man är rädda att man håller på att tappa kontrollen över vad folk tänker och tycker!
sverigesradio.se – Forskare: Vanligare att välja nyhetskällor efter egna åsikter

Hur vanligt det är att personer helt väljer bort traditionella medier är oklart. Studier visar också att många unga tar del av fler redaktionella nyheter i dag tack vare nätet, än vad unga gjort tidigare.
Men eftersom flödet är stort ökar behovet av att kunna avgöra vad som egentligen är fakta och vad som kan vara missvisande reklam eller propaganda.
Det menar flera förespråkare inom EU som nu drar igång flera kampanjer. En av dem påbörjas nu i februari i samband med Safer Internet Day. Och Statens medieråd här i Sverige kommer bland annat att lyfta fram material åt lärare, bibliotekarier och föräldrar..

* * *

Libyen – Det verkar som att motståndsrörelsen mot de som kom till makten med hjälp av Nato’s bombningar gör framsteg. Allt och alla som hade haft med Khadaffi att göra förbjöds i det val som hölls!
Anti-NATO forces retake areas in southern Libya
Det är säkert en av anledningarna till att Frankrikes krigsminister vill invadera fler länder i Afrika, förutom Mali och Centralafrikanska Republiken.
France to expand military presence in Africa

”We have to protect ourselves against different risks, new risks and especially, tomorrow, against the risk of a Libyan chaos,” said the French minister.

* * *

För den som orkar, det finns väl inget så hopplöst och avgrundsdjupt fruktansvärt som detta –
Fukushima: A Nuclear War without a War: The Unspoken Crisis of Worldwide Nuclear Radiation

 

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»