20 jan

Viktigt inlägg inför den bankkris som förväntas i bl.a. Sverige.
larouche.se – Stoppa EU:s Bankunion och Cypernmodellen

Denna kupp kommer att konsolidera den bankdiktatur som i praktiken redan dominerar EU, som pumpar ut gigantiska räddningspaket antingen direkt till bankerna eller till krisländer för att de skall betala ”skulder” till bankerna. Den tyske europaparlamentarikern Wolf Klinz uppgav den 11.12 2013 i den statliga radion DLF att summan som de europeiska skattebetalarna hittills i finanskrisen lagt ut för hjälpa krisbanker sammanlagt uppgår till 1615 miljarder euro. Samtidigt har ungdomar och andra hållits i rekordarbetslöshet och en dödlig åtstramning genomdrivits i EU:s krisländer.

Den som sköter bankkrishanteringen för ett land, har i praktiken makten att fördela de tillgångar banker förfogar över och dessutom även deras kunders. Varje bank har uppgörelser med företag genom lån och värderingar, som är avgörande för företagens existens. Den som har makten att sköta bankkrishantering beslutar om värderingarna på banklån och kan därför förändra den ekonomiska ställningen för banker men också i de företag bankerna beskyddar.
Den procedur EU nu reglerat börjar med beslutet om vilken bank som skall förklaras vara i kris. Därefter kan en av flera möjligheter väljas: Banken kan säljas eller rekonstrueras med ny ledning, bankens tillgångar kan överföras till särskilda broinstitutioner (typ Securum eller Retriva i svenska bankkrisen 1990-93), tillgångarna kan säljas eller så kan Cypernmodellen användas, dvs. att bankens skulder till långivare eller insättare skrivs ned eller görs om till (oftast värdelösa) aktier i krisbanken. Banken kan dessutom tillföras räddningspaket från en bankkrisfond eller från staten.

-

Publicerat i ekonomi, EU. 7 Comments »

7 svar to “20 jan”

 1. ABC Says:

  Nigel Farage om grekland med mer men vi kan nog relatera det till oss också. Måste vara väldigt korrupt samt alvarligt fel på hirakier i samhället för att kunna ställa till så här. Men vad vet jag..

 2. Stan Says:

  Ännu ett guldkorn med Farage mot EU-monstret!
  Hoppas att han har rätt, att folken på allvar börjar göra uppror mot EU.

 3. abcabcblogg Says:

  Ja, som det står i artikeln. Människor vill ha ett nytt system. Ett fint ord. International komparativ studie. Vi borde pröva det lite mer inom vissa områden.

  America’s Corrupt Justice System
  When prisoners become products, we no longer have a justice system.
  http://www.alternet.org/speakeasy/tikkundaily/americas-corrupt-justice-system-federal-private-prison-populations-grew-784-10

  Mindre bra men det här är bra… + lite mer så blir människor som papegojor. Och de får betalt för att ta en stor risk.
  http://www.whistleblowerlegalcenter.com/index.php

  Alternativet som många prata om: En ekonomisk och ekologisk kollaps. Och alla mister allt.

 4. abcabcblogg Says:

  ”bankkrishanteringen”
  Michael Snyder of The Economic Collapse blog. Den riktiga smällen närmar sig. Enig i den men ingen vet säkert. Om ett fåtal personer har till stora delar kontroll över det vi andvänder som bytesmedel i världen (helt odemokratiskt) och de sitter och äter middag varannan månad så kan det här dra ut på tiden. Undrar vad de pratar om… typ ”ni har 400% av bnp i skuld så nu är det min tur…”:)

  http://www.zerohedge.com/news/2014-01-24/20-early-warning-signs-we-are-approaching-global-economic-meltdown

  • Stan Says:

   Det har förekommit ivriga förberedelser inför en kommande kris, som beskrivs i larouche-artikeln, och på senaste tiden har riksbankschefen uttalat sig upprepat om oro för den stora svenska privata skuldsättningen osv.
   Så en kris förväntas nog allmänt. Jag tycker att jag har väntat på en sådan sedan hösten 2008, att det bara var tillfälliga desperata nödlösningar man fick till då. Men de har lyckats hålla maskineriet igång hjälpligt länge nu.
   Och under de här åren har medvetenheten om hur banksystemet fungerar spridits väldigt, hoppas att spridningen blir tillräcklig innan kraschen så att de inte kan tillåtas driva det otillständiga systemet vidare på medborgarnas bekostnad!

   • abcabcblogg Says:

    ”medvetenheten om hur banksystemet fungerar spridits väldigt” på grund av bloggar som den här bland annat! En samhälls hiraki ändras nu, vilket är bra.

    Man har gått över till currency swap deals och många gånger så är det handel utan pengar. Man betalar varandra i varer:). Tillbaka till den gamla goda tider:). Och många har köpt och köper ”hard assets” för allt de är värda. Kanske närmar sig i horisonten.. Och när brödet till folket tar slut så kan det bli det bli ”messy” som många säger.
    I den sättningen så bör vi nog ha ett rättssystem som fungerar… (Se Island). Vi får se hur det utvecklar sig men att sprida och informera är nog nyckelord här som du skriver…

    http://money.cnn.com/2013/10/10/news/economy/ecb-china-currency/


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»
%d bloggare gillar detta: