13 jan

Bill Still om TPP, avtalet mellan USA och asiatiska länder som är motsvarigheten till det mellan USA och Europa som kallas TTIP. De som är ansvariga för att försöka smyga igenom detta bakom ryggen på folken måste ställas inför rätta!

Vi har fått lite prov idag på den skräckvärld som dessa sk avtal kan föra med sig. Två inslag på Ekot talar om att EU lagt förbud på de växtskyddsmedel som antas ligga bakom att så många bin dör, och då hotar kemiföretagen med stämning! – Studie: Växtskyddsmedel kan ligga bakom bidödFärre fält med vårraps till att vänta

Localists of the world, unite! An urgent call to join the movement against the TPP & TTIP

* * *

gp.se – Yoshi Frey – Bankernas makt skapar stora kriser

Enligt grundlagen skall den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten och det allmänna ska främja en hållbar utveckling som leder till en god miljö för nuvarande och kommande generationer.

Ett penningsystem som tvingar oss till en exponentiell tillväxt av skulder och av ekonomin omöjliggör en hållbar utveckling och missgynnar definitivt den enskildes välfärd.
Vårt penningsystem strider därmed mot grundlagen.
Det finns därför övertygande skäl att undersöka de reformförslag som går ut på en separation av penningskapandet från kreditgivningen. Penningmakten ska överföras i demokratins kontroll. En viktig nyckel till en social, ekologisk och ekonomisk hållbar utveckling är en penningreform.

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»
%d bloggare gillar detta: