FRA. mobilstrålning och elpriser

Camilla Lindberg fd Folkpartiet, från Aftonbladet:

I dagarna har det kommit uppgifter om att FRA läcker information om vanliga medborgare. Ofiltrerad data ska ha lämnats ut till USA, och kanske även andra länder. Detta innebär att information om vanliga svenska medborgares e-post, telefonsamtal och sociala nätverk hamnar i händerna på utländsk underrättelsetjänst. Vi FRA-kritiker varnade om konsekvenserna av detta redan 2008, när FRA-lagen röstades igenom, då den lagen innebär att FRA får tillgång till enorma mängder data.

Under sommaren 2008 pågick många och långa diskussioner om vad FRA egentligen skulle få göra med den information de samlar in. Om och om igen bedyrade Försvarsdepartementet att vi inte hade något att oroa oss för. Sverige skulle aldrig lämna ut känslig information om sina medborgare till främmande makt, sades det. Nu visar det sig att den oro vi hade var mer än befogad. Riksdagen fördes bakom ljuset.

Ofta undrade jag varför man lade så mycket energi på att få igenom FRA-lagen 2008, trots den massiva kritiken – både externt och internt. Alla medel togs till för att få igenom lagen. Lögner, böner och regelrätt mobbning. I efterhand är det lätt att förstå att detta informationsutbyte redan försiggick, och att Sverige lovat USA att FRA skulle samla in denna data. Lagen måste gå igenom, kosta vad det kosta ville.

Jag är inte förvånad, som hon säger i sista stycket här ovan, något sådant måste ligga bakom med tanke på den oresonlighet man visade. Det är samma sak som med t.ex. Lissabonfördraget (och för övrigt säkert de flesta beslut som tas), här har man fått stränga direktiv från sina bossar. Och det är nog inte korrekt att bara säga USA, det handlar nog snarare om ljusskygga krafter som styr i stort sett alla västländer.
Men det som är verkligt förvånande är att det inte brinner bildäck på gatorna! Att denna regering (eller deras version light, med benämningen s) tillåts fortsätta regera! Att de fick så många röster i valet att de fick fortsätta vid makten, och sägs ha ännu högre opinionssiffror nu! Det är bara för mycket för att man ska orka ta det till sig!

sr.se:

FRA bedriver spaning för att skydda Sverige från hot utifrån. De samarbetar bland annat med motsvarande spaningskontor i andra länder, som USA och Storbritannien.

Det är Statens inspektion för underrättelseverksamheten, SIUN, som har i uppdrag att se till att FRA följer de stränga reglerna. Det är något som inspektionen inte hinner med.
– Det pågår ingen sådan inspektion nu.

Fria Tidningen:

I ett mejl skickat till den parlamentariska Signalspaningskommittén uppger en person, som säger sig heta Lars och vara anställd på Försvarets radioanstalt, FRA, att det finns stora brister i integritetsskyddet och att FRA byter information med utländska underrättelsetjänster. Nu ska uppgifterna granskas.

Eva Franchell – Riv upp FRA-lagen

Nu är det ju helg, men på måndag går vi till FRA’s högkvarter och rycker ur sladden till deras gigantiska superdator som tankar info om svenska folket som ingen jävel har att göra med och lydigt lämnar över till maffialiknande organisationer utomlands!

 

* * *

Såg ett inslag med en intervju som Birger Schlaug gjorde med Mona Nilsson, hon har forskat intensivt och skrivit en bok om riskerna med mobiltelefoni-strålning. Hon ger bilden att det är likadant inom detta området som inom så många andra, ekonomi, medicin (t.ex. vacciner) osv. det finns säkert mer. Det är inte så att det är en öppen, ärlig, förutsättningslös, sanningssökande vetenskap som tillåts sätta riktlinjerna för vad som är det vettigaste att satsa på. Anser de höga herrarna att något av deras projekt är för viktigt för att det ska få ifrågasättas så muras det upp ett så orubbligt fundament inom utbildning och i mediernas opinionsbildning så det anses som verklighetsfrämmande att ifrågasätta det. Jag tänker alldeles särskilt på grunden för ekonomin, hur nya pengar skapas, och tron på vacciner!

 

Ett annat mycket aktuellt ämne, elproduktion och elpriser, görs det en välbehövlig, intressant och värdefull utredning av på Motvallsbloggen, del 1del 2del 3

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s