från Fria Tidningen

Johan Sandwall – Medborgarna måste gå före bankerna:

Jag vill ge ett genmäle till vad Stefan de Vylder säger i artikeln ”Jag ser ingen lösning så länge vi har en gemensam valuta” i Fria Tidningen 4 december.

Nej, det finns ingen lösning – varken med eller utan euron. Det beror på att vi har ett systemfel i ekonomin. Får vi inte ordning på ekonomin får vi inte ordning på någonting i samhället, hävdar jag. Det förvånar mig att systemfelet inte tas upp då nationalekonomen de Vylder med all säkerhet är medveten om det.

Då pengar måste skapas till räntorna blir det per definition inflation och bubblor och växande bubblor måste spricka förr eller senare. Den viktigaste effekten är då att några få tjänar på det och det stora flertalet förlorar. Alla vet att i detta kriminella kasino har många u-länder ruinerats och med logiken i systemet är det nu vår tur i de så kallade i-länderna. Först Baltikum, sedan Island, sedan Grekland, sedan Irland. Nu är det Portugal som står på tur, därefter förmodligen Spanien. Så småningom når krisen det exportberoende Sverige.

Enligt min mening måste medborgarnas väl gå före bankernas väl. Det krävs konkurssanering och penningreformer.

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s