17 juli – Minskat barnafödande och covidstatistik

Från Dagens Nyheter den 8 juli – Barnafödandet minskar drastiskt i år

Antalet födda barn i Stockholm under årets första kvartal är det lägsta sedan 2005. Fruktsamheten minskar drastiskt över hela landet visar befolkningsprognoser.
– Något sådant här har vi aldrig sett tidigare, att botten går helt ur på bara ett kvartal, säger Gunnar Andersson, professor i demografi vid Stockholms universitet.
Enligt Stockholms stads nya befolkningsprognos väntas fruktsamheten sjunka markant i år. Under första kvartalet i år föddes bara 3 858 barn i Stockholm, vilket är 14 procent färre än samma period förra året.
– Det är en större minskning i barnafödande än vad man kunnat vänta sig och som verkligen sticker ut, den gäller Stockholm men även i resten av landet, säger Johanna Barane, statistik- och analyschef på stadsledningskontoret.

Stockholms stad har ingen tydlig förklaring men i rapporten nämns historiska faktorer som finanskrisen 2008, förändringar i föräldraförsäkringen, allmän framtidsoro och stigande bostadspriser.
– Det är lite överraskande och det är svårt att spekulera i vad det beror på. Men generellt sett brukar barnafödande följa konjunktursvängningar. Man vill ofta ha jobb och bostad ordnat när man skaffar barn, därför hör det ofta ihop med arbetslöshet och lågkonjunktur.

SCB har under våren tvingats skriva ned sina födelseprognoser för hela landet och den kraftiga minskningen överraskar även demografiforskare.
– Det är en drastisk och anmärkningsvärd minskning utöver det vanliga. Något sådant här har vi aldrig sett tidigare, att botten går helt ur på bara ett kvartal, säger Gunnar Andersson, professor i demografi vid Stockholms universitet.
Han menar att minskningen kan vara en postpandemisk effekt som överensstämmer i tid nio månader tillbaka med när massvaccinationerna startade.
– Det hänger ihop precis i tid med massvaccinationsprogrammet i april, maj förra året. Då förstod folk att nu var lockdown slut och nu måste vi gå ut i världen igen. Demografer i andra delar av Europa ser samma timing, säger han.

Det här är precis vad man skulle kunna vänta sig att syftet var (är) med den våldsamma sprutoffensiven!
Det finns uppgifter om att det ser ut på liknande sätt i andra länder –
newsvoice.se – Covidvaccin och infertilitet – Chockerande statistik från flera länder

Troligen har den här agendan, att med hjälp av sprutor få ner fertiliteten, pågått under många år, det finns en ny video om detta – Video: Infertility and “Depopulation”: A Diabolical Agenda

 *  *  *

COVIDSTATISTIK

En titt på statistiken över hur många av de som dör och kommer med i covidstatistiken som är vaccinerade –

Under hela 2022 så är det 81% av de som dött som fått minst två sprutor.
För perioden mitten av april, vecka 15, till början av juli, vecka 27, så är det ca 89% av som dött av/med covid som varit vaccinerade.
Från augusti till 31 december förra året, 2021, var det ca 69%.

Uppgifter från Folkhälsomyndigheten

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: