31 dec

Tycker att det är läge att göra en sammanställning av en del punkter som man bör komma ihåg, när det gäller den här covidkampanjen som har i pågått snart två år.

Hur kunde så många dö under nov-dec-jan förra vintern?

Först två inlägg om att vården hade blivit mycket bättre på att behandla covidpatienter, och sen ett från början av april 2021 där man konstaterade att en större andel av sjukhusvårdade dog under vintervågen än under våren!

Sveriges Radio 29 november 2020 – Färre dör i covid-19 – bättre behandling trolig orsak

Andelen som dör i covid-19 har gått ned drastiskt. Det visar en ny rapport från Socialstyrelsen. Av de som hamnar på sjukhus dör hälften så många nu jämfört med i början av pandemin.
– Det kanske viktigaste är lärdomen att blodproppsförebyggande läkemedel hjälper patienterna. Och i mitten av juni blev det klart att kortisonbehandling ger patienterna ett bättre resultat också, säger Thomas Lindén, avdelningschef på socialstyrelsen.
Studien har tittat på de drygt 18 000 patienter som vårdades med covid-19 på sjukhus perioden mars till oktober. Både dödligheten och andelen som behöver intensivvård har minskat drastiskt.
I mars var andelen som behövde intensivvård 20 procent jämfört med 9,1 procent i oktober.

Av de som hamnar på sjukhus dör hälften så många nu jämfört med i början av pandemin, säger man alltså.
Och här är ett annat inlägg från den 7 december 2020 – Halverad vårdtid på intensiven för covidpatienter

Antalet dagar en covidpatient vårdas på iva har nästan halverats jämfört med i våras, från 16 till 9 dagar, visar siffror från Folkhälsomyndigheten.

– De blir inte så superinflammatoriska som de blev i våras. Även om det kommer två patienter varje dag, så blir vi av med en eller två om dagen, och det är hoppfullt, säger Karin Frisell.

Förutom bättre medicinering, och att de lärt sig vilka som kan klara sig utan respirator, tror överläkare Magnus Gisslén att en annan faktor som förkortar vårdtiden är att fler patienter snabbare söker vård.
– Vi har noterat att många patienter som söker sjukvård och läggs på sjukhus nu kommer lite tidigare, innan de blivit så sjuka. Och i många fall kan man förbättras snabbare och kan gå hem snabbare. Sen ska man komma ihåg att man uppmanades av sjukvården att vänta vilket var lite olyckligt.

Ändå blev det en våldsam topp på antalet coviddöda.
Den 6 april 2021 – Större andel sjukhusvårdade dog under pandemins andra våg än den första

En större andel av dem som lades in på sjukhus i Sverige i covid-19 dog under pandemins andra våg än under den första. Detta trots att behandlingsmetoderna hade hunnit bli bättre.
Det visar en ännu inte publicerad registerstudie som gjorts av forskare som främst är verksamma vid Socialstyrelsen.
Forskarna vet inte vad orsaken kan vara, eftersom exempelvis den brittiska varianten av viruset SARS-COV2 inte var särskilt spridd i Sverige under den andra vågen från oktober till december.

Kan det ha givits direktiv uppifrån till vården om att agera på ett sådant sätt så att man inte riskerade att få ner dödstalen? Det ser mycket konstigt ut. Detta var alltså just innan den stora sprutkampanjen skulle dra igång så det var viktigt att hålla folk uppskrämda.

I det första citatet här ovanför, från den 29 november, sägs att det redan i juni 2020 var allmänt känt att astmamedicin med kortison hjälpte vid covidsmitta, ett inlägg på SVT från den 21 februari 2021 om detta –

Redan i början av pandemin kom uppgifter om att patienter med kronisk andningssjukdom, som ofta använder inhalatorer med Pulmicort eller andra steroidpreparat, tycktes klara sig förhållandevis bra när de insjuknade i ”den nya luftvägsinfektionen”.

Mot den bakgrunden inledde en grupp forskare vid brittiska Oxfords universitet en studie, där 146 covidpatienter följdes under 28 dagar. Hälften av dem fick använda inhalatorer med Pulmicort.
Slutsatsen blev att medlet minskade risken för sjukhusinläggning med 90 procent.

– Möjligen är det lite tråkigt att studien inte kommit tidigare. Då hade väldigt många fler kunnat få hjälp.

Det står inte när den där Oxford-studien gjordes, men det var som sagt känt redan på sommaren att detta medel hade bra effekt, så det borde ha använts under hösten och vintern åt covidpatienter.

Det ser konstgjort ut, hur kunde så många dö, med tanke på vad som sägs i de här inläggen.
Sen är det förstås de andra medicinerna, som hydroxiklorokin och Ivermectin och flera andra, de har aldrig använts på bred front, men även utan dessa så borde man kunnat prestera bättre resultat från vården.
Hade de behandlingar och mediciner som finns och som visat sig fungera bra använts hade troligen få behövt dö av/med covid.
Man kan peka på exemplen Shankara Chetty i Sydafrika och Brian Tyson och George Fareed i Kalifornien, de har vardera haft ca 7000 covidpatienter och har haft i stort sett noll döda.

Dessa inlägg handlar alltså om de som fick sjukhusvård, man får anta att det på äldreboenden gick till på liknande sätt som på våren, att smittade inte gavs någon chans med behandling utan gavs morfin så att de somnade in? Med tanke på de höga dödstalen.

Tänkte först samla flera punkter i det här inlägget om sådant som bör kommas ihåg från covidhistorien, men detta blev så långt om bara en punkt så det får räcka med detta för idag. Jag återkommer i nästa inlägg med mer.

-

4 svar to “31 dec”

 1. Dan Says:

  Lägg där till hur FHM uttalar sig om Ivermektin på en direkt fråga: ”Eva Sagerfors på svenska Epoch Times ställer frågor om bland annat tidig behandling mot covid-19 med Ivermektin samt om den sjunkande andelen positiva PCR-test”

  https://rumble.com/vqoj30-frgar-om-ivermektin-fhm-presstrff-2021-12-09.html?mref=6zof&mc=dgip3&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Back+To+The+Light&ep=2

  • Stan Says:

   Ja! Jag såg den där videon från presskonferensen på facebook, vad bra att du fick in den här. Det såg väldigt inövat ut det där svaret om Ivermektin, folkhälsomyndigheten kastade snabbt bollen till socialstyrelsen som lika snabbt kastade ut den bakom kulisserna!

 2. Dan Says:

  Och Gott Nytt år till dig!

  Med tanke på den hårda censuren på många stora plattformar så hoppas jag du har backat upp allt du skrivit och har en plan B om din blogg hamnar på ”bokbålet”

  • Stan Says:

   Tack, och Gott Nytt År själv!
   Jag har kopior på det mesta, men inte allt, ska kopiera det som fattas också.
   Och en plan B, en annan sida som back up, det borde man ha.
   Jag har denna – https://stan.blog.se
   kanske ska lägga en synlig länk till den, enkel och bra adress (OBS bara ett g i blog i adressen)


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»
%d bloggare gillar detta: