22 maj

Ännu en gång tycker jag att jag hittar den bästa beskrivningen av läget i världen och ekonomin hos larouche.se. En del av deras förslag på lösningar har jag svårare att ställa upp på, kärnkraft och rymdfärder till mars t.ex., men det här inlägget innehåller mycket substans.

larouche.se – Systemet är problemet!

Vad är det som gör våra politiker, ekonomer och journalister så blinda för verkligheten? De har sedan 2008 hävdat, i motsats till vad vi har sagt om krisens systemiska karaktär, att denna kris är en IT-bubbla – nej, en amerikansk bolånebubbla – eller kanske en grekisk statsskuldkris? Och så vidare. Vad är det som får folk att acceptera som förklaring till katastrofen att det bara är något oundvikligt, en naturlig nedgång i konjunkturkarusellen – kanske bara ovanligt ihållande – och att priset – att åtstrama ihjäl hela samhället – är det beska piller som måste sväljas för att det ska bli bra igen?

Ännu värre är förnekandet av att människor och institutioner har ”intentioner”. Alla förklaringar till att individer eller grupper beter sig på ett visst sätt, utöver Adam Smiths tarvliga motiv (hunger, rädsla, sex, maktbegär o.s.v.), beskrivs som ”konspirationsteorier”. Goda intentioner beskrivs som tom idealism, religiös irrationalism eller kemiska och hormonella reaktioner i kroppen.

Det är ingen konspirationsteori att många institutioner i västvärlden tycker – som Världsnaturfondens grundare prins Philip, den brittiska drottningens make – att världen är överfull, och att världsbefolkningen bör minskas till en ”hållbar” nivå på 1-2 miljarder. Hur kan man åstadkomma det? Med krig, svält och epidemier. Men, som den brittiska inflytelserika ”filosofen” Bertrand Russell skrev i sin bok ”Vetenskap och samhälle” 1952: ”Kriget har hittills varit en besvikelse i detta avseende, kanske kan det bakteriologiska kriget komma att visa sig effektivare. Om en ny digerdöd kunde spridas över världen en gång per generation, skulle de överlevande kunna yngla fritt utan att världen bleve alltför överfull. … Tillståndet skulle kunna kännas en smula otrevligt, men än sen?”

Denna typ av förintelsekrigföring är långt ifrån omöjlig att tänka sig. Men efter ett kärnvapenkrig mellan Ryssland och Kina på ena sidan och Nato-länderna på andra, som kan börja någonstans i Mellanöstern snart, kommer tillståndet inte att vara ”en smula otrevligt”. Det kommer knappast att finnas förutsättningar för liv på planeten, åtminstone inte intelligent liv!

Att det har funnits ett brittiskt imperium, som fortfarande är aktivt fast med amerikanska muskler, och att den rasbiologiska ideologin – som kallades en vetenskap, med mätbara statistiska fakta i Sverige, England och Nazityskland – genomgick en transformation efter andra världskriget och förvandlades till den lika människofientliga miljöideologin, det är ingen teori, utan en verklig konspiration. Man kan inte, och behöver inte, skicka gamla och kroniskt sjuka till gaskammaren idag, istället driver politiker och institutioner i USA och Europa igenom besparingar i sjukvården så att de dör fort i sjuksängen – eller så sänks pensionerna till under svältgränsen, som har skett i Grekland. Det är politiskt problematiskt att döda miljontals afrikaner med bombflyg, men man kan stoppa produktionen av billiga mediciner, byggandet av vattendammar och stora infrastrukturprojekt eller överföring av viktig teknologi till dem. Man har faktiskt bombat afrikanska och andra stater till förintelsens gräns, som t.ex. Libyen, där
man låter militanta jihadister ta hand om dödandet av människor och förstörelsen av nationens ekonomi och kultur. Syrien är inte långt ifrån en situation liknande Somalias hopplöshet, men här kallar EU och USA sitt stöd till blodbadet ”främjande av demokrati och mänskliga rättigheter”.

Rodney Shakespeare – US thinks it can’t happen here

Foreclosures, like some monstrous smelly ooze, are now seeping into suburbs in the United States. Nearly eight hundred thousand Americans lost their homes in 2012. Foreclosures are running at a rate of which is eight times higher than it was in 2005.

Unfortunately the suburbs are failing to understand that the USA, when its banks collapse again, is committed to exactly the same course of action as happened in Cyprus where 100% of deposits in one bank have been confiscated and, in the other, it’s 60%, and rising….

However, in the case of the USA, there is the proviso that it is likely that pension and retirement accounts will be confiscated rather than bank deposits. The reason is that the pension accounts amount to an easily-taken government bonanza of $18.5 trillion.

So why has the American Homeland Security Agency purchased two billion (that’s two billion, folks) expanding dum-dum bullets illegal under international law because of the horrible injuries that they cause? The HSA is not the Pentagon engaged in endless wars abroad: it is responsible for security inside the boundaries of the USA and the word ‘security’ means that it intends shooting American citizens.

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»
%d bloggare gillar detta: