1 mars

Jag gick igenom alla inlägg på Sveriges Radios nyhetssida idag. Det är TOTAL propaganda-offensiv mot Ryssland om Ukraina. Det ser ut som att det kommit order uppifrån om att göra så mycket som möjligt av detta, så många inlägg som möjligt, översvämma.
Om sanktioner, om människor som flyr, om idrottslag som ska bojkotta Ryssland, kyrkan, livsmedelsbolag och systembolag som ska bojkotta.
Enskilda privatpersoner, som Tony från Göteborg, som ska resa till Ukraina och strida på Ukrainas sida. Kan tyda på att makterna bakom kulisserna, säkerhetstjänsterna i Storbritannien och USA t.ex., kommer att mer direkt blanda sig i, vilket man i och för sig har gjort i många år i Ukraina. Om det kommer uppgifter om utlänningar som strider i Ukraina så ska man tänka på Tony, och inte på brittiska specialtrupper.
Inte mycket om själva de militära händelserna i Ukraina, påståenden och spekulationer om att Ryssland möter motstånd och KAN ändra taktik och börja tung beskjutning mot städer. I icke ryskfientliga medier eller bloggar beskrivs det som att de ryska trupperna gör allt för att undvika civila offer. Omringar städer, medan ukrainska militärgrupper blandar sig med civilbefolkningen i städer. Man kan mycket väl tänka sig att de fått order om detta från sina lärare/undervisare/coacher från västländerna, se bara hur de gäng de samarbetade med i Syrien uppträdde, det finns ingen gräns för vad de kan ta sig för.

Ukraina används fullständigt hänsynslöst av väst för att komma åt Ryssland. Vad kan det ha varit som västmakterna hotade Ryssland med som fick dom att gå in på det här viset i Ukraina!?
Förutom den här totala propagandaoffensiven i västmedierna, kommer troligen väst nu att försöka göra Ukraina till en quagmire (säger man gungfly på svenska?) för ryssarna. Man får hoppas att ryssarna har en plan för att undvika detta.

Här är ett exempel på propagandan, rubriken och första stycket –

Åklagare utreder misstänkta krigsbrott
En åklagare vid den internationella brottmålsdomstolen ICC i Haag har påbörjat en utredning om situationen i Ukraina efter den ryska invasionen.

Sen vad denna inledning, som ska föra tankarna till ryska krigsbrott, bygger på –

 ”Det är rimligt att anta att både krigsbrott och brott mot mänskligheten har begåtts i Ukraina sen 2014”, säger åklagaren Karim Khan i ett uttalande.
Under kvällen sa USA att landet kommer utvisa 12 ryska FN-diplomater efter misstankar om spionage. Ryssland kallar det för en fientlig handling.

Man har alltså inte lyckats hitta något som man kan kalla för krigsbrott från händelserna de senaste dagarna. Det som pågått sedan 2014 är mest ukrainska truppers beskjutning av de östra delarna av Ukraina, de som inte vill foga sig under de som tog makten vid en väststödd kupp 2014. Har sett uppgifter om att det handlar om många tusen döda.
Det skulle också kunna handla om branden i Odessa 2014, då ca 50 personer brändes ihjäl då Kiev-trogna tände eld på en byggnad där de som demonstrerade mot den nya kupp-regimen hade stängts in.

Caitlin Johnstone har en förmåga att uttrycka sig träffsäkert –
Every US Enemy Is Hitler: Notes From The Edge Of The Narrative Matrix

It’s just incredible how even after all this time, after all those wars, after all those lies, it’s not even occurring to most mainstream westerners to investigate whether the US could possibly have had anything to do with starting the war in Ukraine.
There’s one asshole in the room who always starts shit. Any time any shit has started he’s always been involved. And hardly anyone’s even looking at him thinking, “I wonder if that shit-starting guy has anything to do with this?”
———–
I am convinced that mainstream culture’s fascination with World War II has made us all dumber. Everyone just lives in this dopey children’s cartoon now where every US enemy is Hitler and they’re the brave hero who is fighting Hitler.

Det är ont om sidor att vända sig till för att få lite andrum från den kvävande anti-ryska propagandan. Förutom de jag länkade till i förra inlägget finns här en sida till, med en intervju som i alla fall inte är ryskfientlig –
Dmitry Orlov: Russia’s Incursion Into Ukraine Necessary for Security

Ett exempel till – The Duran  –

 

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: