18 jun

Här är ett bra exempel på förljugen nyhetsrapportering, från Sveriges Radio den 16 juni –
Över 250 anmälda biverkningar från covid-vaccin

Över 250 skadeanmälningar har gjorts till Läkemedelsförsäkringen av människor som anser sig ha fått skador efter vaccinering mot covid-19.
Andelen biverkningar som rapporterats till Läkemedelförsäkringen är ungefär lika för de olika vaccinerna som använts i Sverige.
Hittills har bara lindrigare fall avgjorts, och det är oklart när Läkemedelsförsäkringen fattar beslut om ersättning för de allvarligare skadorna.

Det måste finnas en stor risk att många uppfattar det som att ca 250 personer har rapporterat att de fått biverkningar efter covidsprutan.
Efter veckans uppdatering hos Läkemedelsverket har 45 300 rapporter om biverkningar kommit in, drygt 2000 fler än veckan innan. Bland dessa finns 248 dödsfall.
Läser man mer än rubriken av Sveriges Radios inlägg så står det att det handlar om läkemedelsförsäkringen, alltså de som söker ersättning.
Men som sagt, risken är uppenbar att många läser slarvigt och får uppfattningen att biverkningarna efter sprutorna är ganska få. Och det är troligen det som är meningen. Mycket fult agerande!

 

Man tycker ju att uttalanden som det här borde få en del att fundera över vad det är frågan om egentligen med den här sprutkampanjen!
msn.com – Sällberg: Lär bli aktuellt för alla att ta tredje vaccindos

Han säger också att det inte finns ”någon orsak att tro” att det finns någon begränsning för hur många doser som svenskarna kan vänta sig framöver.

 

Skulle man teoretiskt kunna tänka sig något läge då sprutkampanjen skulle ifrågasättas av etablissemanget?
Det verkar inte så. Det spelar ingen roll hur många som dör, vaccinerna är ju så oändligt välsignade och välgörande att fördelarna överväger nackdelarna i alla lägen.
nyadagbladet.se – Tusentals fullvaccinerade svenskar insjuknar i covid-19

Nästan 2800 ”fullvaccinerade” svenskar har bekräftats smittade med coronaviruset och minst 130 av dessa har avlidit, enligt siffror från Folkhälsomyndigheten.

 

 

En kommentar från facebook om hur det har gått till (eller går till?) med covidsmittade i vården –

… lämnats i sticket är en underdrift. Folk som kommit till akuten med svår andnöd har inte tagits emot, de har skickats hem istället. Några av dessa har sedan avlidit hemma i soffan på grundval av detta.
En väninna blev tillsagd att höra av sig om hon blev blå om läpparna eller svimmade. Då kanske man inte längre är i stånd att ringa efter en ambulans.

Ett liknande men längre vittnesmål om samma ämne finns i ett inlägg från 9 april här under.

Men här finns också ett exempel som avviker något. Från Jönköping, det finns inget som tyder på att man använder Ivermectin, Fluvoxamin, hydroxiklorokin eller något annat vid första symptom, men man håller i alla fall kontakten med covid-sjuka och kollar syrenivån i blodet för att se till att det inte går för långt innan patienterna får hjälp. Något som borde vara självklart överallt.
svt.se – Nytt arbetssätt hittar covidpatienter i tid

I Sverige har coronasmittade fått hantera sin sjukdom hemma utan att vården har följt upp hur de mår. Patienterna har själva förväntats kunna avgöra när det är dags att kontakta vården. Men många har kommit in till sjukhusen i ett allt för sent skede.

– Det är farligt, en del får en massiv infektion i sina lungor och man kan inte bedöma läget när man ligger där med 39 graders feber och är jättesjuk, förklarar hon.

Under två veckor ringer vårdpersonal upp patienterna för dagliga medicinska bedömningar. De med störst risk har också fått låna hem en syresättningsmätare, med instruktioner om att ringa efter en ambulans om syremättnaden sjunker under 92 procent.

Det är nog ingen dum idé att skaffa en syresättningsmätare själv. Här är ett par exempel på en sida från Spanien där man kan beställa HÄR och HÄR. Och om man ändå beställer och inte redan har en nebulisator så finns HÄR ett förslag (läs mer under fliken Behandlingar högst upp på sidan)

 

juliacaesar.blog – Medias älsklingar måste granskas

Den som iakttar medias hantering av information om corona, läkemedel och vaccinationer kan konstatera att ingen oberoende information eller debatt över huvud taget släpps fram. All information går i en riktning. Inte en enda initierad person som ställer kritiska frågor får komma till tals. Journalisterna beter sig som lobotomerade megafonhållare åt makten, det vill säga politikerna, Folkhälsomyndigheten, Läkemedelsverket och – inte minst – läkemedelsindustrin.

 

Ett nytt intressant program från folketsradio.se – om mediernas besatthet av ”konspirationsteorier”. Tydligare kan det knappast visas att mediernas/myndigheternas/politikernas herrar har något att dölja!
Smutskastningen av oliktänkare

Konspirationsteoretiker har blivit vår tids ord för kättare. Ett retoriskt vapen som avfärdar meningsmotståndare utan att man ens behöver diskutera själva sakfrågan.

Riskerar vi få ett alltmer Orwellskt samhällsklimat, där staten sanktionerar demonisering av oliktänkande?

Programmet avslöjar att en av de som medierna anlitar som ”experter” på området själv är medlem av en av dessa ljusskygga organisationer!
nyadagbladet.se – Hög frimurare och underrättelseofficer bakom MSB:s rapport om konspirationsteorier

 

 

Efter veckans uppdatering av biverkningsrapporterna i samband med covid-vaccineringarna så finns –

248 dödsfall

4 290 000 vaccinerade (2 381 603 2 doser)
45 311 rapporter, 5228 handlagda (11,5%)

Pfizer   202 dödsfall – handlagda rapporter  3271
Moderna  18 dödsfall – handlagda  402
AstraZ  28 dödsfall –  handlagda 1555

Norge

185 dödsfall

2 006 000 vaccinerade (1 365 000 2 doser) 15 514 biverkningsrapporter, 10 787 handlagda (70%)

 

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»
%d bloggare gillar detta: