7 mars – covid-läget och vaccinerna

En titt på covid-läget, först avlidna i covid-statistiken. Ser ut som att det kulminerade första veckan i januari och sen slutet av januari och i februari har det gått brantare nedåt. Nu är vi en vecka in i mars och närmar oss den tid på året då influensan brukar klinga av. Läget borde vara ganska ljust. Trots det går propagandan i medierna på om att det är risk för en tredje våg osv. Kan det handla om annat än att hålla folket uppskrämda så att de inte glömmer att ställa sig i vaccin-kön?
Hur kunde det bli en sån enorm uppgång i nov-dec-jan? Med tanke på det som sas i november
Av de som hamnar på sjukhus dör hälften så många nu jämfört med i början av pandemin.”

Och så det här intressanta diagrammet över den sk vanliga influensan. Det är nu ganska precis ett år sen det deklarerades pandemi. Den lila heldragna linjen visar influensasäsongen 2019-2020, den störtdyker just då och i slutet av mars-20 är den nere på noll. Den gröna heldragna linjen visar influensasäsongen 2020-2021 och har krupit längst ner hela tiden! Kan detta visa något annat än att alla med influensasymptom har räknats in under covid?

Det här är från SCB och visar antalet döda, totalt oavsett orsak, i förhållande till folkmängden. Röd stapel är 2021, mycket hög för januari. Första halvan av februari är dödligheten låg, ungefär som förra året och den röda stapeln för februari kommer troligen att hamna i nivå med den svarta (2020) eller ljusblå (2019). Ser också ut som en positiv utveckling.

Om man då hade börjat använda t.ex. Ivermectin som tidig behandling för de som får coronasymptom, och särskilt åt äldre och riskgrupper, så skulle man säkert kunna kalla det att man har läget under kontroll! Plus att man använder astma-medicin med kortison, som enligt en studie visar att – ”medlet minskade risken för sjukhusinläggning med 90 procent” –

Men som sagt, det är vaccineringarna som är det viktigaste för överheten, då måste man hålla folket uppskrämda.
Det är en vecka sen jag tog upp biverkningsrapporterna av covid-vaccinerna och dödsfallen som rapporteras in, efter vecka 8 såg det ut så här –

Sverige – 85 döda – 474 028 första dosen, 246 603 andra, 720 631 vaccinationer
Norge – 102 döda – 298 000 första dosen, 104 000 andra, 402 000 vaccinationer

Efter vecka 9, i fredags 5 mars, såg det ut så här –

Sverige – 81 döda – 597 424 första dosen, 292 867 andra, 890 291 vaccinationer
Norge – 111 döda – 346 439 första dosen (hittade ingen uppgift om hur många som fått andra, men vissa av dessa har även fått en andra dos, kanske ca hälften)

Man har alltså slutat rapportera dödsfall i samband med vaccineringarna i Sverige! I stället har man dragit ifrån 4. Jag kan inte komma på någon annan förklaring än att dödsfallen blev för många. Kanske har man ändrat i direktiven så att endast dödsfall som inträffar inom de 2 första dygnen efter vaccinering ska rapporteras in, eller liknande, jag vet inte hur man har räknat tidigare.
Om man antar att Sverige har samma andel döda som i Norge så skulle det vara ca 190 dödsfall. Men det är bara en gissning, det är kanske underrapporterat i Norge också.

Norge – totalt antal covid-döda 632, befolkning 5,35 miljoner.
Om man i Norge vaccinerar 6 gånger så många som man gjort hittills så har man kanske lika många döda i samband med vaccineringarna som covid-döda! Men, det är mest äldre som vaccinerats i början, bland de yngre är det nog inte så många som dör.

En fundering jag har, det talas i medierna om när ”den stora massan” ska vaccineras, och tydligen är det så att man inte får välja vilket vaccin man ska få. Kanske är det så att när de sista av ”den stora massan” som går frivilligt sprutas så är det med vaccin som preparerats så att de sprider en mer allvarlig smitta. För att kunna motivera att obligatorisk vaccinering införs? Något sådant är att vänta med tanke på den sanslösa satsningen på detta projekt.

-

Ett svar to “7 mars – covid-läget och vaccinerna”

  1. 7 mars – covid-läget och vaccinerna – Life, Death and all between Says:

    […] Source: 7 mars – covid-läget och vaccinerna […]


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: