11 dec – varför dör så många?

Hur kan man ha så många döda i covid-statistiken nu? Man är uppe i ca 50 per dag sen i slutet av november. Även om man får räkna med att de tar med så många de kan i statistiken som dör i huvudsak av annan anledning, om de också har positivt covid-prov, så dör många enligt SCB’s statistik över totala antalet döda oavsett orsak. Det har kommit uppgifter i medierna om att man på sjukhusen är bättre på att vårda covid-patienter nu jämfört med i våras, t.ex. ger man astmamedicin med kortison, man ger blodförtunnande och man använder inte respirator så mycket, hellre syrgas.

Sveriges Radio 24 november

Andelen som dör i covid-19 har gått ned drastiskt. Det visar en ny rapport från Socialstyrelsen. Av de som hamnar på sjukhus dör hälften så många nu jämfört med i början av pandemin.
– Det kanske viktigaste är lärdomen att blodproppsförebyggande läkemedel hjälper patienterna. Och i mitten av juni blev det klart att kortisonbehandling ger patienterna ett bättre resultat också, säger Thomas Lindén, avdelningschef på socialstyrelsen.
Studien har tittat på de drygt 18 000 patienter som vårdades med covid-19 på sjukhus perioden mars till oktober. Både dödligheten och andelen som behöver intensivvård har minskat drastiskt.
I mars var andelen som behövde intensivvård 20 procent jämfört med 9,1 procent i oktober.

Sveriges Radio 7 december

Antalet dagar en covidpatient vårdas på iva har nästan halverats jämfört med i våras, från 16 till 9 dagar, visar siffror från Folkhälsomyndigheten.

– De blir inte så superinflammatoriska som de blev i våras. Även om det kommer två patienter varje dag, så blir vi av med en eller två om dagen, och det är hoppfullt, säger Karin Frisell.

Förutom bättre medicinering, och att de lärt sig vilka som kan klara sig utan respirator, tror överläkare Magnus Gisslén att en annan faktor som förkortar vårdtiden är att fler patienter snabbare söker vård.
– Vi har noterat att många patienter som söker sjukvård och läggs på sjukhus nu kommer lite tidigare, innan de blivit så sjuka. Och i många fall kan man förbättras snabbare och kan gå hem snabbare. Sen ska man komma ihåg att man uppmanades av sjukvården att vänta vilket var lite olyckligt.

Man uppmanades i våras av sjukvården att vänta, vilket var lite olyckligt, ja det kan säga, lite olyckligt.
Ändå dör så många! Det verkar misstänkt. Det drivs på väldigt med vaccinerna nu, är det så att man ser till att många dör för man måste hålla skrämseln uppe, vaccineringarna är det viktigaste? Även om det är så att många är smittade nu, så skulle inte så många behöva dö, tycker man.
Och det ser ut som att det är de äldre nu igen som dör.
Sveriges Radio 29 november

Av de som dog i covid-19 under perioden 26 oktober fram till 23 november så bodde hälften i särskilda boenden, alltså äldreboenden. Därtill var det ytterligare en fjärdedel som hade hemtjänst. Det framgår av statistik från Socialstyrelsen, som Ingmar Skoog sammanställt.
Det förhållandet – att tre fjärdedelar av de som avlider i covid-19 finns inom äldreomsorgen – har inte ändrats sedan i våras.

Går det fortfarande till som det gjorde i våras?
Från Dagens Nyheter 9 december

Det var bara en person per avdelning som testades. Om den patienten var positiv klassades alla med minsta förkylningssymtom som ‘misstänkta’ och fick palliativ vård, utan tillsyn av läkare”, berättar en sjuksköterska på äldreboendet Hammarhus i Göteborg för DN.

Sen kan vi komma till det som jag brukar tjata om, det finns fungerande behandlingar att sätta in på ett tidigt stadium, som undanhålls, inte används! Man låter avsiktligt betydligt fler dö än vad som behövde vara fallet. T.ex. hydroxiklorokin, läkemedelsverket gick i början av april ut med att detta skulle inte användas vid covid-behandling. Igen i maj gick man ut med en påminnelse –
Påminnelse om riskerna med klorokin och hydroxiklorokin vid behandling av covid-19

Läkemedelsverket har tidigare uppmanat sjukvården att endast behandla patienter med covid-19 med klorokin och hydroxiklorokin inom kliniska studier. I övrigt bör dessa läkemedel endast användas för godkända indikationer.
Sedan den 2 april är utlämnande på recept av klorokin och hydroxiklorokin begränsad genom Läkemedelsverkets föreskrifter (HSLF-FS-2020:11) om tillfälliga begränsningar av förskrivning och utlämnande av vissa läkemedel. Föreskrifterna gäller till och med den 31 oktober 2020.
I Sverige pågår för närvarande inga kliniska studier av covid-19-patienter där hydroxiklorokin eller klorokin ingår.

Vad hände efter den 31 oktober? Kom det någon ny föreskrift? Jag har inte sett något om det. Förlängde man den som gällde, eller upphörde den men man sa inget om det? Skulle inte tro att det används nu heller.
Det har nu kommit fram så många exempel på lyckade behandlingar med hydroxiklorokin plus zink så det finns ingen ursäkt för att inte använda det nu.
Sen kom i augusti information om Ivermectin, som verkade minst lika verkningsfullt, och de senaste veckorna har det kommit fram fler exempel och studier som bekräftat de positiva resultaten.
Det finns fler behandlingar som kunde ges, t.ex. borde D3-vitamin och c-vitamin ges som förebyggande, särskilt åt äldre.
Och hade man gett hydroxiklorokin eller Ivermectin som förebyggande åt äldre, och satt in så fort någon har symptom så skulle av allt att döma ganska få behöva dö.
Jag har delat många länkar om dessa medel i tidigare inlägg, och man kan gå in på covexit.com och bläddra neråt så får man en hel del att ta del av.
Det är en stor skandal att dessa medel inte används, och en stor skandal att man låtit äldre dö i onödan, och fortfarande gör?
Och helt otroligt att det är så tyst om detta.

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s