april 2020

20 april – corona-viruset

Jag kollade just de senaste siffrorna över antalet döda från scb.se, de gäller t.o.m. vecka 15. Om man jämför genomsnittssiffran för de 5 senaste åren med årets så ligger de på ungefär samma nu, årets siffror har kommit ifatt de två-tre senaste veckorna.
Men 2018 var det många som dog, det årets siffror är fortfarande högre än årets. Det var väl inte riktigt samma hysteri 2018 som nu!?
De siffror jag kollat är totala antalet döda, oavsett orsak. Finns här – scb.se
di.se, 8 april – Epidemiolog: Nära 3.000 dog i säsongsinfluensan i Sverige för två år sedan
Och nu kommer det man väntat på –
svt.se – Djokovic kan stoppas – motsätter sig coronavaccin

Det kan komma att bli obligatoriskt för spelare att vaccinera sig innan de kan börja tävla när tennissäsongen väl drar igång.
För världsettan Novak Djokovic kan det bli ett dilemma.
– Jag är emot det och skulle inte vilja att någon tvingade mig att ta ett vaccin för att kunna resa, säger han.

dn.se, debatt – ”Bekämpningen av corona hotar avskaffa demokratin”

Rädsla för coronapandemin sköljer över människor i hela världen. Visst är situationen allvarlig, och visst finns det anledning att vidta alla åtgärder som dämpar spridningen. Eller verkligen ”alla”? Är det värt risken att få leva under diktatur för att undgå en sjukdom som förmodligen dödar färre än 1 procent av befolkningen?

Vi kan istället, efter den här krisen, passa på att vrida utvecklingen i rätt riktning. Från svenska Positiva Pengar, men den är på engelska –
”Monetary Reform: Seizing control over money creation”


18 april – corona-viruset

Ett inlägg som väl sammanfattar viruskampanjen –

Pål Bergström – Covid19 används för att stänga ner demokratin och sträva efter en världsregering

Det är uppenbart att hysterin kring covid19 är överdriven och används för att skapa mer panik än nödvändigt och stegvis stänga ner demokratin som en del av agendan. Om inte denna gång så nästa om, när covid19 kommer tillbaka. Rådande pandemi kan vara en slags övning för att se hur långt de kan gå.
Nedstängningen av samhället med krislagar som ställer sig över grundläggande rättigheter och tystnaden kring alternativa botemedel ger oss en tydlig indikation. Planen ser ut att vara att vi ska tvingas ta ett vaccin för att sedan kunna registreras som ”säkra”. Ett första steg mot total kontroll och en världsregering.

Börje Peratt – Kan vi lita på WHO och Folkhälsomyndigheten?

Världshälsoorganisationen, WHO bildades inom Förenta Nationerna omedelbart efter Andra världskrigets slut och som ett globalt gemensamt projekt för att förstärka hälsa och ta upp kampen mot svåra smittor och sjukdomar. Det innebar att läkemedelsindustrin blev en naturlig partner för att ta fram mediciner och hjälpmedel. Men denna partner med sina konsulter skulle komma att äventyra Världshälsoorganisationens integritet vilket bland annat innebar att WHO började pandemiförklara mindre utbrott i syfte att få dem att framstå som värre än de var.

Fler inlägg av Börje Peratt – HÄR

Viktig och intressant video som man bör lyssna på – Läkare Mikael Nordfors om Covid-19 & hälsokorruption
(finns här om videon inte funkar – https://www.youtube.com/watch?v=qR-5v21OM )


7 april – corona-viruset

Lägger ut lite länkar till inlägg som jag ser som särskilt värdefulla om den här otroliga virus-kampanjen. Om man tänker på att förra året så dog lite över 1000 personer i Sverige som följd av influensa, enligt myndigheternas statistik. OK, ännu så länge fler än de ca 600 som har dött nu i samband med det nya viruset. Men om man jämför mediernas agerande, eller de styrandes respons, nu jämfört med förra året! Man brukar knappast ens nämna något, kanske något enstaka inlägg om att årets influensa varit särskilt besvärlig eller ovanligt mild.
Ja, man får fortsätta att försöka lägga pussel och försöka förstå vad som händer. Något skumt är det.

För några dagar sen, i fredags eftermiddag, 3 april, publicerade Sveriges Radios P3-nyheter det här –

Flera läkare som P3 Nyheter varit i kontakt med vittnar om att personer i Stockholm som annars hade haft bra förutsättningar att överleva coronaviruset nu nekas intensivvård.

Även i de fall där det finns intensivvårdsplatser så kan personer nekas eftersom deras platser snart kan behövas någon annan. Istället erbjuds de syrgas och morfin, vittnar läkare om för P3 Nyheter.

Låter illa, särskilt som det tydligen fanns intensivvårdsplatser i Stockholm, och dagen innan fanns nyhetsinslag om att man i Göteborg och på andra platser hade gott om intensivvårdsplatser.
För mej låter det som om direktiv kommit från högre ort om att det här med att personer ska nekas intensivvård ska genomföras, antingen det behövs eller inte. Man har ju gått ut hårt med skrämselpropaganda om detta. Om meningen är att undersåtarna ska vänjas vid att kreti och pleti inte kan räkna med så mycket sjukvård som man blivit bortskämd med under tidigare decennier. Eller om det är för att ytterligare befästa och förstärka den totala paniksituation som skapats, i syfte att införa drakoniska åtgärder längre fram, som obligatorisk vaccination eller liknande.

En halvtimme efter det här inlägget publicerats på P3, publicerade Ekot ett inlägg som tvärtom sa att andra platser i Sverige tog emot intensivvårdspatienter från Stockholm, och att en tredjedel av landets intensivvårdsplatser fortfarande var tillgängliga!
Expressen hade ett inlägg som refererade till P3-inslaget, med rubriken –
…………………………………
Coronasjuka nekas intensivvård: ”Folk kommer att dö som annars hade kunnat överleva”
………………………………….
Men när man dagen efter besökte sidan så har den en annan rubrik och det som nämns i den ursprungliga rubriken nämns inte i texten, utan det är om annat i ämnet.
Tino Sanandajis facebooksida som handlar om Expressens inslag, har någon skrivit i en kommentar att han har maskiner och material för att producera 300 respiratorer i veckan och att han skrivit till MSB och erbjudit sig att producera åt dom, men fått ett halvhjärtat och avvärjande svar.

Italien är ju skräckexemplet, ett av de värst drabbade länderna. Men inte ens där verkar det som att antalet döda skiljer sig särskilt mycket jämfört med ett normalt år! 17 000 döda i genomsnitt per år de 4 senaste åren, 16 500 är den senaste siffran för i år.
PM Nilsson – di.se

Svininfluensan tog drygt 20 000 liv i Italien under några vintermånader 2015. Den bidrog till att det året hade den största överdödligheten i befolkningen sedan andra världskriget, mycket större än under pandemiåret 2009 då viruset blev känt och orsakade stor oro i världen.
Italien gjorde vintern 2015 ingenting utöver vanliga rutinåtgärder för att hejda epidemin. Medier och myndigheter räknade inte dag för dag antalet döda.”

I en uppmärksammad studie publicerad i International Journal of Infectious Diseases undersöks de fyra senaste fullgångna italienska influensasäsongerna. 5,29 miljoner smittades, 68 000 dog, vilket ger en dödlighet på 1,3 procent, alltså något högre jämfört med den coronaepidemin tycks orsaka.

Mer statistik som pekar mot att dödstalen, än så länge, inte avviker från det normala –
Covid19 yet to impact Europe’s overall mortality, Year-to-date statistics show excess mortality lower than previous years

Här en artikel som kommer från TT och som svenska mainstreammedier publicerat, förvånande med tanke på hur sansad och balanserad den är. svd.se – Coronavirusets bedrägliga dödlighet

Dödligheten i epidemiologiska sammanhang är hur många som har dött av en viss smitta i förhållande till hur stor andel av en viss population som har blivit infekterad. Problemet med coronaviruset är att ingen har en susning om hur många som har infekterats, eftersom många knappt ens märker att de har drabbats.

I Sverige har den så kallade överdödligheten på grund av vanlig influensa beräknats till cirka 500 personer en ”mild” säsong, och upp till drygt 2 000 en svårare. Patologiska undersökningar genomförs sällan. I stället brukar dödsorsaken anges till den lunginflammation många också drabbas av, eller ”influensaliknande sjukdom”. Studier har dock visat att det inte sällan handlar om helt andra typer av virus än just influensa, däribland olika typer av coronavirus varav somliga tros ha en dödlighet på upp till 8 procent.

Här ställs de rätta frågorna – newsvoice.se – Så många dör av vanlig influensa i jämförelse med coronavirus

  1. Vem-vilka har givit respektive nation order om att media och regeringarna ska sprida hysteri om en (vad jag kan förstå) ganska normal säsongsförkylning. Varför ska alla nationer på Jorden helt plötsligt stänga gränser, införa undantagstillstånd, utegångsförbud, upphöra med all fabricering osv, något som aldrig tidigare skett, trots allvarligare sjukdomsspridningar tex ”Asiaten”? Att det utgått en skarp order från något betydelsefullt håll i världen är solklart, men från vem-vilka?
  2. Vem-vilka har givit massmedia order om att de ska använda ett informationsspråk som bara kan tolkas som ”det alla värsta”? Man betonar alltid när man rabblar siffror att personerna dött av coronaviruset, trots att de flesta förkylda som dött inte har testats för corona! Varför vill man skapa hysteri

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s