januari 2020

31 jan

Grattis till Storbritannien som lämnar EU, efter mycket om och men. Hoppas att fler snart följer efter och att unionen i dess nuvarande form upplöses. Som George Galloway säger i videon, regeringen i vårt land är bakbundna och förbjudna av EU’s regler att vidta behövliga åtgärder. Som att erbjuda statliga satsningar och alternativ.
Galloway

Nigel Farage

Diana Johnstone – UK Came & Went, Leaving Europe in a Mess

As Great Britain returns to the uncertainties of the open sea, it leaves behind a European Union that is bureaucratically governed to serve the interests of financial capital. Member States, such as Macron’s France, are governed according to EU decrees against the will of their people. British membership contributed to this denial of democracy, but paradoxically, the British people themselves are the first to reject it and demand a return to full national  sovereignty.
Even the ardent fans of European Unity increasingly insist that they want “a different Europe,” recognizing that the project has failed to produce the  wonders that were promised. But changing this particular Europe would require unanimity between the 27 remaining, and increasingly quarrelsome,  member states.
That is why the idea is growing that it may be time to give up this failed European union and start all over, seeking political understanding issue by issue between sovereign democracies rather than a nonfunctional economic unity as decreed by transnational capitalist bureaucracy.

nejtilleu.se


25 jan

Sveriges Radio sänder just nu ett program om angreppet mot Libyen 2011 –
Libyen – godhetsprojektet som blev en mardröm

Man kan undrar varför, för här läggs det inga fingrar emellan, det är skarpt kritiskt mot Nato-insatsen som Sverige deltog i. Är det för att det gått tillräckligt lång tid, 9 år, och man vill anpassa Sveriges Radios bild efter verkligheten? Sveriges Radio var mycket delaktiga i angreppet på propagandasidan.
Man får bl.a. reda på att den Reinfeldt-ledda regeringen var överens med sossarna under Sahlin om att Sverige skulle delta fullt ut och bomba med JAS-planen. Detta var just som Håkan Juholt tog över som partiledare för sossarna, han berättar i programmet om att han blev uppringd av Reinfeldt ett par dagar efter att han tillträtt och han fick frågan om överenskommelsen låg fast. Juholt kände inte till överenskommelsen och sa direkt nej, han fick gå med på en kompromiss och godkänna att JAS-planen skulle användas för rekognosering och spaning.

Jag var mycket aktiv under Libyeninsatsen här på bloggen och man kan gå tillbaka och följa utvecklingen här t.ex. från mars 2011 – https://fritenk.wordpress.com/2011/03/


17 jan

En artikel av William Engdahl som bekräftar bilden från Irak som ges i videon från 13 jan här under –

Unintended Consequences: Did Trump Just Give the Middle East to China and Russia?

For Abdul-Mahdi the Beijing trip was a major success; he called it a “quantum jump” in relations. The visit saw the signing of eight wide-ranging memoranda of understanding (MoUs), a framework credit agreement, and the announcement of plans for Iraq to join China’s Belt and Road Initiative (BRI). It included Chinese involvement in rebuilding Iraq’s infrastructure as well as developing Iraqi oilfields. For both countries an apparent “win-win” as the Chinese like to say.
It was only a matter of days after the Beijing talks of Prime Minister Abdul-Mahdi that nationwide protests against Iraqi government corruption and economic policies broke out, led by opposition cries that Abdul-Mahdi resign. Reuters witnessed snipers carefully fanning the violent protest firing on the protesters giving the impression of government repression much as the CIA did in Maidan in Kiev in February 2014 or in Cairo in 2011.

Om samma på norska –
steigan.no – Irak: USA har bare krig å tilby – Kina bygger infrastruktur

När jag nu var inne på steigan.no fick jag syn på ett par andra artiklar som är värda att tipsa om.
Som den av Kajsa Ekman om den svenska sjukvården, det är så att man knappt kan tro att det är sant det som sägs. Hur har det kunnat bli så här!? Och hur kan det få fortgå en endaste dag till utan att kraftfulla åtgärder vidtas?? Det är som med den våldsamma explosionen på Östermalm för ett par dagar sen, samtidigt som det inträffade någon annan våldsamhet i Uppsala. Ingen större uppmärksamhet i medierna. Hur är detta möjligt!?

Kajsa Ekis Ekman – Kaoset är inget misstag

Vem kunde då föreställa sig dagens scener från akutmottagningarna i Stockholm?

14 timmar på en hård brits utan mat, folk som gapar, skriker och slåss i korridoren, personal som inte hinner med dem. För att sen bli hemskickade igen då det inte finns plats”, vittnar en anställd inom vården på Sjukvårdsuppropet, och en annan: ”Enbart oerfaren personal på avdelningen pga brist på personal som gjort att barn med andningssvårigheter inte fått den hjälp de behöver.”

Vidare: ”Jag var upptagen med en annan urakut patient. Så fort jag var klar sprang jag till henne och konstaterade urakut snitt. Slet ut ett livlöst, blått och slappt barn. Barnet hade möjligtvis kunnat överleva om det fanns fler barnmorskor och läkare som kunnat ingripa tidigare.”

Enligt Socialstyrelsens rapport Allvarliga skador och vårdskador från 2019 dör mer än en person om dagen på grund av vårdskador som skulle kunnat gå att undvika. Det händer till och med att patienter glöms bort: ”En patient hittas avliden på akutmottagningen när morgonskiftet började. Hen var stabil vid ankomst. Blev lagd på ett bås där hen sedan dragit för draperierna. På grund av överbelastning på akutmottagning hade ingen hunnit titta till hen innan morgonen, då var hen kall och hade begynnande likstelhet.”

steigan.no – Sverige: Når klansamfunnet møter folkhemmet

Det en gang så fredelige, velorganiserte og velfungerende (til grensa av kjedelige) Sverige er blitt et land som opplever sprengningsaksjoner over 250 ganger i året og der skyteepisoder på gater og plasser hører til dagens orden. De første sju månedene i 2019 var det 182 skyteepisoder i Sverige der 25 personer ble drept. Nylig ble det sprengt en kraftig bombe på Östermalm i Stockholm. Ved nærmest et under ble ingen skadd eller drept. Slike hendelser er blitt så vanlige at de forsvinner fort fra avisenes forsider.
Noe liknende finnes ikke i noe annet land i Europa. Man må til den tredje verden for å se noe liknende. Hvordan har det kunnet gå så langt i Sverige?

En till från steigan.no, läs! –
Frokost med BlackRock og Co


 

13 jan

Iran svarade alltså på mordet på deras högste militärledare med en missilattack mot amerikanska baser i Irak. En attack med hög precision som orsakade materiella skador men inga dödade, och de hade förvarnat om attacken. De ville inte ha någon upptrappning till ett förödande krig. Och Trump svarade att de inte heller ville ha en upptrappning.

Sen kraschade ju ett passagerarplan utanför Teheran strax efter att Iran hade genomfört sin vedergällningsattack. Ett sammanträffande som verkade skumt. De första dagarna nekade iranierna till att det kunde ha skjutits ner, men sen erkände de att det hade misstagits för ett anfall från USA och hade skjutits ner. Något som inte borde kunna få ske tycker man. Men situationen var mycket spänd, iranierna visste inte om USA tänkte svara med attacker, ett storkrig var en möjlighet. Man får anta att man från Irans sida inte visste hur man skulle hantera den uppkomna situationen. Var det möjligt att USA-sidan skulle utnyttja det nerskjutna planet som en ursäkt för militära attacker. Att det var därför man nekade de första dagarna.
Jag tycker att man måste ge de som startade fientligheterna med mordet på den iranske militären minst lika stor skuld för tragedin med det civila planet.

Vem eller vilka som kom på idén till den här avrättningsmanövern på Suleimani, tror inte att det var Trump, så har man lyckats stärka motståndet mot USA’s närvaro i Irak. Iraks parlament röstade för att man ske be USA att lämna. Om det verkligen kommer att ske är mer tveksamt, den amerikanska militären världen över verkar inte ha någon större hemlängtan.

Att döma av inlägg på Sveriges Radio Ekot, som jag tycker är användbara för att få en bild av ”the deep state”s vilja och syn, så hade man kanske förväntningar på att händelsen skulle få större konsekvenser, inlägg från 3 jan, just efter mordet – ”Krigsförklaring som kommer definiera decenniet”
Men man ska nog inte tro att faran för en upptrappning är över.

Nu satsar västimperiet på att få till oroligheter i Iran med protester mot att ett passagerarplan sköts ner. Det började med en sorg- och minnesceremoni för de dödade, men övergick till protester. Och det ser helt klart ut som att väst ligger bakom detta. Det visas genom att Storbritanniens ambassadör i Iran fanns på plats, han togs till förhör av iranska myndigheter. Och Cecilia Uddén är i full gång att hetsa upp stämningen mot Iran på Sveriges Radio, och Trump har twittrat uppmaningar till det iranska styret att inte döda protesterande.

Lägger in en intressant video här som ger en bakgrund till händelserna. Irak hade haft kontakter med Kina för ett par månader sedan om planer att satsa på en uppbyggnad av Irak, kanske var det för att förhindra detta och en marginalisering av USA/väst som störningarna sattes igång. Och den iranske generalen som mördades, Suleimani, hade ju just anlänt till Irak för en medlingsprocess mellan Iran och Saudiarabien med Irak som mellanhand, det var kanske inte heller populärt.

The Saker med sina kunskaper om vapen och militär ger sin bild av läget ett par dagar efter mordet – The USA is now at war, de-facto and de-jure, with BOTH Iraq and Iran
Efter Irans gensvar, han är imponerad av träffsäkerheten och att missilerna avfyrades ända från Iran – The AngloZionist Empire vs Iran: a discussion of the recent events
Nedskjutandet av passagerarplanet var ju desto klantigare.


 

3 jan

Mordet på Irans högste militärledare

IDIOT ! säger jag till Trump. Kina, Ryssland och Iran har just haft genemsamma militärövningar. Israel vill ha krig mot Iran.
Några kommentarer –
Mohammad Marandi, the head of the American Studies Department at the University of Tehran, said the United States has ”declared war” against Iran and Iraq, and ”it’s best for Westerners to evacuate countries like UAE and Iraq immediately”.

Qasem Soleimani killing: Likely reactions from Iran and Iraq

Hamas and several other Palestinian factions condemned the killing of Iranian General Qassem Soleimani, as a US crime and say that this won’t stop them in their fight against Israel. Hamas also offered condolences to the Iranian people over the death of Soleimani. Former UK MP George Galloway weighs in.

steigan.no – Drapet på Soleimani kan føre til storkrig

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s