2 mars

Fick syn på ett program som sändes på Sveriges Radio i november 2018. Om det sjuka finansiella systemet och hur ohållbart och orättfärdigt det är. Programmet är förvånansvärt skarpt, det är värt att lyssna på. Om hur pengar skapas ungefär halvvägs in i programmet, som är lite mer än en timme långt.
Nu, tio år efter kraschen, tillåts detta i svensk public service. Varför?

Ekonomisk kollaps, Idag är nästan hela världen beroende av ett och samma finansiella system – ett system som är byggt för att falla.

Tio år efter finanskrisen 2008 menar många att vi är på väg mot en ny kris – en som kan få ännu värre konsekvenser. Vilka är problemen med vårt ekonomiska och finansiella system och varför har vi inte fixat dom? Hur skapar banker pengar? Och vad döljer sig bakom taggtråden i dom fönsterlösa byggnaderna i New Jersey?
P3 Dystopia försöker förstå det ekonomiska systemet.

Ny artikel på samma ämne. Jag är förvånad att inte fler vägrar använda kort så långt det går. Om inte annat av solidaritet med äldre t.ex. Man borde väl se att bankerna går för långt. Så många är aningslösa –
va.se – Vad händer om betalsystemen kraschar? Forskarnas experiment ska ge svaren

Eftersom ungefär 90 procent av alla transaktioner i Sverige i dag görs med bankkort försvinner ju huvudalternativet för betalningar om systemen störs”, säger han.

En annan viktig artikel. Handlar mest om hur det var några decennier tillbaka. Men det har ju knappast blivit bättre nu! Och så håller töntiga MSB, myndigheten för samhällskydd och beredskap, och andra på att älta om rysk påverkan. Jisses!
globalpolitics.se – CIAs hemliga propagandakrig i Sverige

Mikael Nilsson, historiker vid Stockholms universitet, har studerat och visat hur en institution instiftad av CIA – “Congress for Cultural Freedom” – utnyttjade många av de främsta intellektuella i Sverige under 1950, -60 och -70-talet att konsekvent förtala Sovjetunionen och att samtidigt framhäva den US-amerikanska kulturen och dess fria marknadsekonomi. De svenska universiteten fick större bidrag från USA:s flygvapen (USAF) än från den svenska staten. USA:s satsning avsåg många länder, och en av baserna förlades till Paris, och Sverige hörde till de viktigaste målen. Detta är troligen den största propagandasatsningen mot Sverige i vår historia.

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«