17 jan

Två till som platsar som utrikespolitiska rådgivare i ett nytt styre för Sverige. Att lägga till de i gårdagens inlägg.

larouche.se – Folk och Försvar håller försvarsdebatten i korporativismens järngrepp

Vad vi ser i Sälen är en kontrollapparat som med hänvisning till skydd av Sveriges militära säkerhet kan välja ut deltagare, debattörer och journalister till att totalitärt styra den svenska politiska debatten. Det är denna totalkontroll som förklarar hur debatten i Sälen kan bortse från bevisade fakta som att det inte var någon rysk hackning av Demokratiska partiets datorer och därmed inte rysk någon påverkan av USA-valet.

Det svenska totalitära kontrollsystem som visar upp sig i Sälen går långt längre än försvarsdebatten eftersom samma debattörer och redaktörer som godkänts där, styr tidningarna i de flesta andra politiska frågor i Sverige. Skall de bli någon rättvisa, frihet och sanningssökande i den offentliga debatten är det dags för en revolution mot detta totalitära system där endast utvalda tillåts delta. Nu 70 år efter Andra världskrigets seger över fascismen måste Sverige rensa ut korporativismen och genomdriva ett demokratiskt styressätt.

Ulf Bjerén – Propagandalögner om Georgien och Krim

De frysta relationerna med Ryssland bygger främst på två propagandalögner. Den ena är att Ryssland angrep Georgien 2008, den andra att Ryssland ockuperat Krim 2014. De upprepas på ledarsidor och av politiker, inte minst under den i skrivande stund pågående konferensen Folk och försvar.

Den hos oss dominerande retoriken om Georgien och Krim skulle på nyspråk kunna kallas ”alternativa fakta”. Undertryckandet av information om statskuppen i Ukraina skulle kunna användas som exempel på ”falska nyheter” genom utelämnande av fakta. Bättre att kalla det lögnpropaganda. Som inte blir ett uns sannare för att den oupphörligt upprepas av etablerade media och politiker.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»