26 dec

Som om inte de inlägg jag hänvisade till i förra inlägget var alarmerande nog så är här ännu ett som stör julfriden.

steigan.no – Sjefen for US Marines i Norge: – Det er en krig som kommer

Øverstkommanderende for US Marines i Norge, general Robert Neller ber USAs soldater her i landet om å være forberedt på krig. «Jeg håper jeg tar feil,» sa Neller, «men det er en krig som kommer.» Dette skriver ABC Nyheter, som viser til en artikkel i Business Insider.

Uten motstand har våre politiske ledere overlatt den militære kontrollen over Norge til USA i det som deres generaler sier er en forberedelse til en storkrig.

Om inte detta skulle vara anledning nog till en folkstorm i såväl Norge som Sverige med krav på de styrandes omedelbara avgång så vet inte jag vad som skulle vara det.
Och det är inte bara här i vårt närområde med udden riktad mot Ryssland som det skramlas med vapen. Situationen med Nordkorea tycks vara allvarligare än någonsin.
nyhetsbanken.se – Nordkorea en tidsinställd bomb

”Nordkorea är en tidsinställd bomb” lyder rubriken på South China Morning Posts hemsida 20 december. Tidningen rapporterar att regeringsrådgivare i Folkrepubliken Kina manar till förberedelser för krig.
Risken för en militär konflikt på den koreanska halvön är den högsta på decennier och Beijing måste mobilisera resurser för ett krigsutbrott, säger observatörer.
Kina måste vara redo för ett krig på den koreanska halvön, varnade kinesiska statsrådgivare och en pensionerad högre militär officer i lördags.
Beijing, som en gång sågs som Pyongyangs viktigaste allierade, har förlorat kontroll över situationen, varnade de.

Carl Bildt, en av de pålitligaste hantlangarna åt mörkrets makter, skriver en artikel i Washington Post där han kritiserar den amerikanske presidentens utrikespolitik! Det är sådant som gör att man kan försöka ha ett visst hopp om Trump fortfarande.

Men hur går det ihop med krigshoten mot Ryssland och Nordkorea, att man skulle ha hopp om Trump? Ja jag vet inte. När det gäller hoten mot Ryssland kan man kanske tro att det är makter som Trump inte kontrollerar som är pådrivande. Men mot Nordkorea har han inte uppträtt förtroendeingivande.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»