26 okt – nytt parti

Äntligen har någon tagit tag i att bilda ett nytt parti som man skulle kunna rösta på. Precis vad vårt land behöver, att göra upp en vision för framtiden och försöka ta oss ur den dystra hopplösheten.
Folkhemmet Sverige kallar dom sej, finns ännu så länge bara på facebook men en webbsida är på gång.

Ett utdrag ur pdf-filen – https://fritenk.files.wordpress.com/2017/10/folkhemmetsverige171024.pdf  (högerklicka -Spara länk som) – med deras program. Jag har inte läst hela ännu, men det verkar lovande.

En omdaning av det ekonomiska systemet så att bankerna fråntas makten att skapa pengar och den rätten överförs till staten, står mycket högt på Folkhemmet Sveriges agenda och är en förutsättning för att vårt program fullt ut ska kunna genomföras utan skattehöjningar. Då slipper staten låna pengar från de kommersiella bankerna och dra på sig statsskuld och skattevägen göda bankerna genom att betala dryga räntor på denna skuld.
Detta kommer att dramatiskt öka statens budget. Här finns oerhört mycket pengar att tjäna. De fyra största bankerna redovisar varje år vinster på cirka 100 miljarder tillsammans. Mycket av detta kan efter en bankreform gå in i statens budget utan skattehöjning. Därtill kommer att staten slipper räntor till bankerna på cirka 25 miljarder.

Staten måste agera
I en marknadsekonomi behövs betalningsmedel, men man behöver inte låta kommersiella banker ha makten över dessa betalningsmedel. Staten bör bygga upp ett eget nätverk av statliga banker över hela landet, även på mindre orter, som nu ofta fått bankerna på orten indragna. De lokala och regionala statliga bankerna kan sköta all bankverksamhet och bankservice till allmänhet och företag ute i landet och ska till skillnad från vad de kommersiella bankerna gör idag också hantera kontanter.
…..
Så bygger vi landet
När staten tar över makten av penningskapandet och det nyliberala privatiseringsvansinnet upphör, blir det slut på raseringen av välfärd, vägnät och järnväg, skola, sjukvård och omsorg och på att pensionärer hålls på svältnivå.
I projekt efter projekt, som till exempel byggandet av nya hyresrätter, uppbyggnad av ett starkt värnpliktsförsvar som avskräcker varje angripare, landsbygdsprojekt som räddar jordbruket och gör det möjligt att få sin utkomst via sunda ekologiska familjejordbruk så att hela landet kan brukas, kan vi åter bygga ett Sverige som gör oss stolta och som blir till en förebild för hela världen. Vi klarade vår livsmedelsförsörjning fram till 1970 med hjälp av små familjejordbruk. Nu 50 år senare ger de stora jordbruken i Sverige oss bara en 50 %-ig självförsörjningsgrad.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»