8 sep – Syrien och kemiska vapen

Så var det dags igen för ett par dagar sen med en propagandaoffensiv mot Syrien gällande kemiska vapen. Inte konstigt om miljontals svenskar nu går runt i tron att det är fastslaget att det var syriska armén som var skyldiga till en attack med kemiska vapen den 4 april i år, den som fick Trump att beordra en missilattack mot Syrien, när medierna går ut med rubriker som –
Expressen – Bekräftat: Syriens regim bakom saringasattacken
Sveriges Radio – Syrien bakom gasattack mot Khan Sheikhun
Sveriges Radio hade för säkerhets skull två inslag med samma rubrik under onsdagen, 1 och 2

Inga nya uppgifter har kommit fram, FN-gruppen för kontroll av kemiska vapen, Organization for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW), har inte själva gjort någon undersökning på platsen för händelsen. Och det var inte den gruppen som kom med den nya rapporten, utan en grupp som håller koll på det samlade läget i Syrien. De prover man har fått och de vittnesuppgifter man går efter kommer från de väpnade grupperna och den suspekta västskapade organisationen Vita Hjälmarna.
Jag läste också för ett tag sen att den syriska regeringen bjudit in OPCW att komma och undersöka Khan Sheikun, som numera verkar vara säkert att ta sig till, och flygplatsen där planet som utförde attacken den aktuella dagen utgick ifrån. För en flygattack utfördes, men ingen med kemiska vapen, utan en attack mot en plats där flera ledare för de väpnade grupperna skulle samlas, om det nu var al Nusra eller någon annan. Enligt den syriska sidan. Men det verkar inte som att OPCW tagit sig dit.

Flera tunga och fristående experter har lagt fram fakta som motsäger den västdrivna versionen av vad som hände den 4 april.
Theodore Postol, amerikansk expert på kemiska vapen, det finns flera artiklar av honom om den aktuella händelsen här –
http://www.globalresearch.ca/author/theodore-postol

Scott Ritter, erfaren vapeninspektör, menar att bevisningen inte duger eftersom FN-gruppen själva inte tagit prover på platsen för attacken, utan har fått dessa från de väpnade grupperna.
www.globalresearch.ca/ex-weapons-inspector-trumps-sarin-claims-built-on-lie/5596918

Seymour M. Hersh har fått insiderinformation från någon inom den amerikanska militären som säger att de inte hade någon information som tydde på att syriska armén genomfört någon gasattack.
www.welt.de/politik/ausland/article165905578/Trump-s-Red-Line.html
Om Hersh’s artikel på svenska – www.proletaren.se/utrikes-mellanostern/darfor-skickade-trump-missiler-mot-syrien-kallor-i-maktens-korridorer-berattar

Också från Hersh – Airstrikes in Syria: “We Got a Fuckin‘ Problem”
www.globalresearch.ca/airstrike-in-syria-we-got-a-fuckin-problem/5596175

Gedigen genomgång av händelsen –
acloserlookonsyria.shoutwiki.com/wiki/AllegedChemicalAttackKhanSheikhoun4April_2017

Så varför går FN-gruppen och medierna ut med det här nu? En förklaring kan vara det som nämns i den här artikeln, en israelisk artikel som talar om att det amerikanska folket och den amerikanska ledningen (och då förstås även deras lydstat Sverige) måste göras beredda på en attack mot Syrien. Nu när den syriska armén går mot en seger mot de väpnade grupperna.
almasdarnews.com – Israeli media begs US to prepare for a war with Syria, Russia, Iran

Israeli media has reached the new moral low of openly begging the United States to prepare for war in Syria even if it means coming into direct confrontation with major Syrian allies like Russia and Iran.
In a recent article titled “Why Israel needs to Prepare America for the Upcoming War in Syria,” Jerusalem Post writer Eric R. Mandel (an American Zionist) proposes that the US government and people must be made war-willing partners of Israel in the event of any future attack by the Israeli Defense Forces against Syrian, Russian and/ or Iranian military targets.

Nya artiklar om detta –
nyhetsbanken.se – Västlig förbittring när Syriens armé går fram

Robert Parry – A New Hole in Syria-Sarin Certainty

Uttalande från Syriens ledning – Syria strongly denies alleged role in Khan Shaykhun chemical attack

Moscow renews call for holding unbiased probe into chemical weapons use in Khan Sheikhoun

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»