30 maj

När Trump hade vunnit presidentvalet i november blev det genast oro i lägret hos företrädarna för västimperiets krigsmaskin –
15 nov 2016 – Peter Hultqvist: USA måste stå för sina försvarsåtaganden

Det transatlantiska försvarssamarbetet är i gungning efter Donald Trumps valseger. Försvarsminister Peter Hultqvist påpekar att USA är skyldigt att fullfölja sina avtal gentemot andra länder. ”Gör man olika åtaganden är det inte bara att lämna dem åt sitt öde”, säger han.

11 nov 2016 – Sveriges försvarsminister orolig för Trump

Sverige kommer att söka garantier från USA:s nyvalde president Donald Trump om att det nyligen tecknade försvarssamarbetsavtalet kommer att gälla när den nya administrationen tar över. Den oron uttrycker försvarsminister Peter Hultqvist för nyhetsbyrån Reuters.

Sen dess har det pågått attacker mot Trump hela tiden. En massa konstiga anklagelser om att Trump och hans medarbetare skulle ha pratat med Ryssland, som att det skulle vara något fel. Man har inte haft mycket att komma med men man har verkligen ansträngt sig för att sätta Trump under press.
När sen Trump gav order om missilattacker mot Syrien i början av april såg det ut som att han hade fått ge upp sin strävan att föra sin egen utrikespolitik, att han hade fått kapitulera inför ”the deep state”, som de kallas, makterna bakom kulisserna.
Och dessa makters budbärare i medierna, som Erika Bjerström på SVT var nöjda –

Det är Trumps gamla insulära kampanjlöften att satsa på USAs inre angelägenheter , att sluta vara ”världspolis” som ställts mot en verklighet där omvärlden förväntar sig ett globalt engagerat USA.

Men med maktkampen i Vita Huset har i alla fall för stunden en mer övertänkt och global analys vunnit. Därmed har också världen blivit säkrare

Men Trump hade av allt att döma inte gett upp. USA’s utrikesminister Tillerson var på besök i Moskva och Rysslands utrikesminister Lavrov var i Washington och pratade med Tillerson och Trump.
Och efter förra veckans Nato- och G7-möte där Trump deltog gick Tysklands ledare ut med uttalanden som tyder på att det finns en spricka mellan de västledare som är trogna globalisterna och Trumps USA!
Merkel uppenbart besviken på Trump

Europa kan inte längre förlita sig på USA, som tidigare. Den slutsatsen drog Tysklands förbundskansler Angela Merkel efter de gångna dagarnas sammankomster med Donald Trump.

USA-analytiker: Största sprickan sen Irakkriget

Richard Haass, som leder tankesmedjan Council on Foreign Relations, skriver att när Merkel säger att Europa inte kan lita på andra och måste ta saken i egna händer så är det en ”vattendelare”.
Det är vad USA har försökt undvika sedan andra världskriget skriver Haass på twitter.

Nu får alltså länder som Tyskland, Frankrike och Sverige ta ett större ansvar för att driva imperiets, västs finans-ayatollors agenda.
Och igår hade Aftonbladet den här groteska förstasidan –

Det är alltså så att Sverige och de nordiska länderna ska ha rollen som världens bråkstake och krigsivrare, nu när USA inte längre är pålitligt, ur herrarnas synvinkel!

Det är då man får se upp med provokationer som det jag tog upp i föregående inlägg. Om att Estland utvisar två ryska diplomater, utan särskild anledning. Vad jag har sett så har inte västmedierna haft något särskilt om detta, men det skulle ju kunna användas till att Ryssland hotar med det ena eller andra som svar.

Ett annat exempel, den nya franske presidenten Macron gjorde ett märkligt uttalande i samband med Putins besök i Paris. Om det sker en ny attack med kemvapen i Syrien skulle man genast agera –

Macron said France would show “no weakness” if chemical weapons were used, and would immediately respond.

Då kan det vara bra att ha uppgifterna om att det redan har spelats in videor om just en sådan attack i åtanke!
tass.com 4maj – Source: Al Jazeera stages ‘fake news’ clip alleging ‘new Syrian chemical weapons attack’

”According to information confirmed through several channels, a video group of stringers from Al Jazeera TV Channel fabricated footage recently of an allegedly new round of chemical weapons use by the Syrian army against civilians,” the source said.

I vilket fall som helst så får man hoppas att det kan öppna sig nya möjligheter med den här sprickan mellan västmakterna. Det borde inte vara lika lätt att få de europeiska länderna att ställa upp på militära äventyrligheter, tycker man. Och vi, befolkningarna i dessa länder, får ett ökat ansvar att sätta tryck på de styrande att uppträda anständigt.

Ett uttalande från USA’s försvarsminister Mattis angående ISIS i Syrien är också intressant –

“We have already shifted from attrition tactics, where we shove them from one position to another in Iraq and Syria, to annihilation tactics where we surround them. Our intention is that the foreign fighters do not survive the fight to return home,” Mattis outlined.

Vi har slutat att mest syssla med att styra ISIS hit och dit i Syrien och Irak, utan angriper dom rakt på.
Innan Ryssland ingrep i Syrien uttalande man sig från amerikanskt håll om att det kommer att ta minst 25 år att komma tillrätta med ISIS!

-

Annonser

10 svar to “30 maj”

 1. Hel Says:

  Annie Lööf till Bilderbergmöte 2017!!!

  • Stan Says:

   Ja jag såg det. Vad kan det innebära? Tyckte att det var lite hysteri kring henne för ett tag sen, och att deras siffror gick upp. http://2op.se/2017/05/31/har-ar-sveriges-deltagare-vid-bilderbergmotet-2017/

   • Hel Says:

    Sant, gammelmedia har promotat henne. ”statsministerkandidat”. Media kommer att fortsätta promota henne och Fi. Men jag tänkte att vi skulle passa på att bli fria:-)

    • Stan Says:

     Bli fria, bli ett suveränt självstyrande land? Hur skulle det gå till? Jag kan inte se något parti jag har förtroende för.
     Det finns några försök av nya partier, Landsbygdspartiet t.ex. Det behövs verkligen något nytt.

     • Hel Says:

      Ja, bli ett självstyrande land. Stirra dig inte blind på partipolitik, det är bara en kuliss, men det vet du ju. Jag tänker mer på energin. Lägg fokus på viktigare saker. Några områden är viktiga att civilbefolkningen behärskar. Detta skulle bli ett intressant samtal, tycker du inte:-)

      • Stan Says:

       Jo det låter intressant. Men jag förstår inte riktigt hur du menar. Jag tänker mig att eftersom staten har kapitulerat så borde folket gå samman och starta kooperativet Staten ( eller med något annat namn). Och driva allmännyttiga verksamheter.
       Tänkte skriva icke vinst-jagande verksamheter, men det kanske bör gå med vinst så att man kan satsa vidare i nya verksamheter. Vi kan inte hålla på längre och dela upp oss i sk arbetsgivare och arbetstagare och vara beroende av en överhet som inte har det allmänas bästa som mål. Driva alla sorters verksamheter man kan komma på. Det krävs ju en hel del för att komma igång men det hade verkligen varit något meningsfullt. Har inte funderat så långt i de banorna, men man kan säkert komma på massor. Bara det är välgörande, att tänka på möjligheter, hur bra det skulle kunna bli.

 2. Hel Says:

  Precis, tror det är jättebra och nyttigt att fundera på hur vill vi att vårt samhälle skall se ut.
  Tror dessutom att makten skulle få panik över detta. Att vi sätter taktpinnen och att
  vi gick vår egen väg:-):-)
  Alla kanske kan se sig som ”egna företagare”. Att vara sin egen men del av något större.
  Att bry sig om sitt närsamhälle. Tror Island är intressant att studera här.
  De har olika uppgifter på frivillig basis. Beroende på vad man kan och är intresserad av.
  Island är bra mycket friare än vad vi är. Men vi kanske kan komma dit en dag.

  • Hel Says:

   En viktig sak är ju det du gör, information och utbildning!

   • Stan Says:

    Det där om Island känner jag inte till.
    Och utbildning, det är väl lite för mycket sagt. Men inlägget jag gjorde om att göra bensin av lignin –
    https://fritenk.wordpress.com/2017/03/06/6-mars-2/ – tycker jag är viktigt och intressant. En liten början på ett program med lösningar, vad man kunde göra om vårt land på något mirakulöst sätt kunde bli fritt.
    En annan sak är förstås penningreform. Lösningarna finns tillgängliga till de grundläggande problemen. Kanske skulle försöka fortsätta på någon sorts program.

 3. Hel Says:

  Låt oss tro på mirakel:-)

  -hälsa, sjukvård
  -utbildning, grund, vidare-
  -försvar, kris, beredskap, polis
  -transporter
  -ting, (tillbaka till det vi hade) rättsamhälle på riktigt
  -penningreform (gillar dina texter/länkar i ämnet)
  -energi, el, värme, fler värmekällor, effektivare
  Några tankar…….


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»