13 maj

Kanske finns det hopp om Trump trots allt. För några veckor sen såg det ut som att han kapitulerat för de krigshetsande makterna, neocons eller vad man vill kalla dom. Attacken mot Syrien, de upptrappade hoten mot Nordkorea osv. Men nu kommer det andra signaler. Ett konstruktivt samarbete med Ryssland verkar vara på gång.
Till att börja med om sk säkrade zoner i Syrien. Det handlar inte alls om de flygförbudszoner som väst hela tiden har velat ha, som de i Libyen, som i praktiken innebär en attack mot landet. Utan verkar vara ett smart drag att ge väpnade grupper chansen att få amnesti om de lägger ner vapnen. Samtidigt som det frigör trupper för att återta andra delar av Syrien.

Gilbert Doctorow – Trump Outmaneuvers the Media — and Sets the Stage for Détente With Russia

I suggest that the correlation between the 6 April bombing and the cordial meeting with Lavrov in the Oval Office is linear. The bombing, the huffing and puffing over North Korea had one primary objective: to shut up the opponents to Trump in the media and on Capitol Hill, and to give him breathing room to finally achieve something significant on his domestic agenda.

Alexander Mercouris – Assessing Lavrov’s visit to Washington

Sergey Lavrov’s trip to Washington confirms progress in reconstructing relations between the US and Russia after the damage done by the Obama administration

Alexander Mercouris – Syrian endgame? “De-escalation areas” turn out to be “destroy Al-Qaeda areas”

Russian plan for de-escalation areas revealed to be plan to isolate, fragment and ultimately destroy Al-Qaeda in Syria.

* * *

newsvoice.se – Lars Bern om handelsavtal – Politiker säljer Sverige till hyperglobalister

Sverige och en rad västländer är i flera avseenden inte längre demokratier. Istället har en ekonomisk elit och speciella globala intressegrupper skaffat sig ett betydande inflytande, medan preferenserna hos vanligt folk bara verkar ha ett marginellt och statistiskt insignifikant inflytande över politiken.

tidningensyre.se – Fredsrörelsen samlar till motstånd

I september anländer tusentals militärer till Göteborg, som är ett av huvudområdena för Försvarsmaktens övning Aurora 17. Flera medlemsländer i Nato deltar och många oroar sig för att övningen innebär ytterligare ett steg närmare militäralliansen. Under parollen Stoppa Aurora samlar sig nu fredsrörelsen till protest.

Karin Utas Carlsson är mycket oroad över vad Aurora innebär.
– Vi är väldigt rädda för närmandet till Nato, att vi ska bli medlemmar och skyldiga att medverka i krig tillsammans. Värdlandsavtalet är ju en förberedelse för allt detta. Det är väldigt otäckt.
Hon påpekar att det handlar om krigsövningar tillsammans med en kärnvapenallians (Bland deltagarländerna i Aurora har USA och Frankrike kärnvapenprogram, reds. anm.).
– Under terrorbalansen och kalla kriget hade man bara kärnvapen för att hota och skrämmas, men så är det inte i dag. I dag moderniserar man dem så att de blir mindre starka men mer träffsäkra. Det gör att tröskeln att använda dem dramatiskt sänkts. Såväl företrädare för USA som Ryssland ser dem som användbara och förbehåller sig rätten att använda dem först. USA vill satsa en biljon dollar på 30 år för modernisering av kärnvapen. Det är ju helt ofantligt. Så mycket man skulle kunna använda de pengarna till.

 

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»