14 apr

Igår kom syriska militären med uppgifter om att en USA-ledd flygattack mot ISIS vid staden Deir Ezzor (namnet brukar stavas på olika sätt) hade lett till att hundatals dödats av gas som hade läckt ut från ett lager som hade träffats! Attacken skulle ha skett dagen innan, onsdagen den 12 april.
Ryssland sa sig inte veta något och att de hade skickat ut en drönare över området för att spana. USA avfärdade påståendena. På Sveriges Radio Ekot nämndes det i förbigående mitt i ett inlägg om annat. Idag inget nytt om det hela.
Skumt. Man kan ju tycka att Syrien inte skulle ha något att vinna på att hitta på det hela. Vad kan det handla om? Man kan i alla fall konstatera att det inte har publicerats en massa videor om händelsen, om den nu inträffade. Och lite konstigt verkar det att en händelse så lik den dramatiska händelsen förra veckan skulle komma så här nära efter. Men som sagt, varför skulle syriska militären hitta på en sån här sak?

Sen ser det ut som att man kan slå fast att Trump fått ge sig och anpassa sig efter makterna bakom kulisserna. Han har tvingats att förnedra sig och inta motsatt ståndpunkt mot vad han sa innan han tillträdde. Om Syrien, om Ryssland, om Nato. Det ser hotfullt ut på världsscenen. Igår släppte USA en monsterbomb i Afghanistan, och nu seglar de tillsammans med Japan med en armada mot Nordkorea.

China has warned that “conflict could break out at any moment” on the Korean Peninsula, as North Korea and the United States increasingly seem headed for a potential military confrontation.
presstv.ir

Alltså, mindre än en vecka efter att Trump sagt att de inte längre kräver att Assad ska avgå i Syrien inträffar en hysterisk händelse där de väpnade grupperna på marken i Syrien anklagar Syriens regering för att ha utfört en attack med kemiska vapen, och västmedierna är med på noterna och blåser upp hysterin. Robert Parry har fått uppgifter om att Israel och Saudiarabien kan ha legat bakom den händelsen.

According to a source, the analysts struggled to identify whose drone it was and where it originated. Despite some technical difficulties in tracing its flight path, analysts eventually came to believe that the flight was launched in Jordan from a Saudi-Israeli special operations base for supporting Syrian rebels, the source said, adding that the suspected reason for the poison gas was to create an incident that would reverse the Trump administration’s announcement in late March that it was no longer seeking the removal of President Bashar al-Assad.
consortiumnews.com

Det låter som den mest troliga förklaringen.
En så tvär och för Trump förnedrande helomvändning utan att det finns någon synlig förklaring tyder på att han måste ha utsatts för allvarliga hot. Mot hans barn eller barnbarn?
Som det ser ut nu har Trump gått ner sig i det träsk han sa sig vilja dränera.
Man får hoppas att han innerst inne inte har gett upp. Att han har någon sorts överenskommelse med Kina och Ryssland efter den senaste veckans toppmöten. Och att de kan hitta en väg att undvika en katastrof.

De svenska medierna visar nu så tydligt man kan att man är en megafon åt mörkrets makter. Exempel –

Det är Trumps gamla insulära kampanjlöften att satsa på USAs inre angelägenheter , att sluta vara ”världspolis” som ställts mot en verklighet där omvärlden förväntar sig ett globalt engagerat USA.

Men med maktkampen i Vita Huset har i alla fall för stunden en mer övertänkt och global analys vunnit. Därmed har också världen blivit säkrare.
svt.se

”Omvärlden”, det är så de väljer att benämna dessa mörkrets makter.
Världen har alltså blivit säkrare! Menar Erika Bjerström USA’s bombning av Syrien, den ökade spänningen med Ryssland, monsterbomben som fälldes i Afghanistan, eller att USA och Japan närmar sig med en armada utanför Nordkorea?

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s