9 apr

Det gick ca en vecka från att representanter från Trump-administrationen sagt att USA’s ståndpunkt inte längre var att Syriens president Assad måste avgå, till att de både hade bombat en militärflygplats och var tillbaka och rabblade det gamla utslitna mantrat, att Assad måste avgå!
Man kan undra vad det var som fick Trump att ändra ståndpunkt så tvärt och att beordra missilanfall mot den syriska militärflygplatsen.
Allvarliga påtryckningar och hot från neocons och Israel? Man kan tydligt se på reaktioner efter anfallet, vilka som gladdes åt det, vilka det är som är de krigslystnas mest lydiga marionetter. John McCain och Lindsey Graham i USA förstås, och Hillary Clinton. Och medierna, i Sverige såväl som i USA. DN hade någon grotesk rubrik, om att Trump nu var president på riktigt eller vad det nu var.

Cecilia Uddén från Sveriges Radio gjorde ett förvånande inlägg dagen innan USA’s attack. Där hon uttryckte tvivel om videorna som visades från platsen för den påstådda gasattacken. Jag har noll i förtroende för den människan. Hon hade troligen fått info om att USA tänkte attackera och passade då på att försöka reparera lite på sin skamfilade trovärdighet.

USA hade informerat den ryska militären om attacken, som då säkert meddelade den syriska ledningen, och de hade flyttat viktig materiel från platsen. Och attacken gjorde ingen större skada, landningsbanorna var intakta. Mindre än hälften av de avfyrade 59 raketerna träffade målet. Sköts några ner av Ryssland och Syrien?
Man kan spekulera om Trump medvetet gjorde en begränsad attack bara för att få tyst på de som pressar honom. I vilket fall som helst så ser det ut som att man får ge upp hoppet om ett mindre krigiskt USA under Trump. Är han så lättpåverkad och impulsiv har man anledning att vara riktigt rädd för vad som ska komma.

När det gäller den påstådda gasattacken som användes som ursäkt för anfallet lutar jag mer åt att det var personer som hade tagits tillfånga några dagar tidigare, när de väpnade grupperna kördes ut från Homs, som dödats eller sövts ner för att vara offer i en iscensatt föreställning som filmades. Youtube är ett farligt vapen i dagens krigföring, liksom förstås medierna.

En västjournalist i videon nedan säger i en fråga (innan USA’s anfall) till talespersonen för ryska utrikesdepartementet att det skilde på flera timmar mellan tidsangivelserna för när syriskt flyg hade bombat Idlib och uppgifter från marken när gasattacken ska ha skett. Bara en sån sak. Makterna bakom USA hade bråttom att bomba för de visste att historien inte skulle hålla för en närmare granskning.
Lawrence Wilkerson, som jobbade under Colin Powell i Bush den yngre-administrationen, säger att han fått uppgifter om att syriska militären underrättat Ryssland och USA om att de tänkte bomba vapendepån i staden där den påstådda gasattacken inträffade. Man kan ju tänka sig då att de väpnade grupperna fick reda på detta och fick hjälp av västs säkerhetstjänster att ha videorna färdiga och spela upp den kemiska-gasattack-föreställningen när anfallet kom.

Ryssland avbryter nu informationsutbytet med den amerikanska militären i Syrien. Kommer de tillsammans med syriska armén att intensifiera attackerna mot de väpnade grupperna nu? USA’s utrikesminister besöker Moskva i dagarna.
Ett par bra inlägg.

theduran.com – Act of Revenge. Observations from Syrian political commentator Afra’a Dagher

It would be completely naive to accept American allegations about the supposed chemical attacks on Idlib which occurred three days ago. It was an obvious and odious lie which America then passed on as fact, without allowing a full independent investigation. Yet America believed it, or at least pretended to believe it and their response was to launch 59 American Tomahawk missiles on Syrian airfield Al- Sha’ayrat in Homs province.

Robert Parry – Trump’s ‘Wag the Dog’ Moment

President Trump earned neocon applause for his hasty decision to attack Syria and kill about a dozen Syrians, but his rash act has all the earmarks of a “wag the dog” moment, reports Robert Parry

-

Annonser

2 svar to “9 apr”

 1. Sverker Says:

  Lugn nu, det finns tecken på att detta är ett taktiskt snilledrag som kommer att göra ”dom utvalda” inkl deras köpta luder helt avslöjade.
  För att besegra dessa as, måste extraordinär planering och agerande göras.

  Här en logisk förklaring:
  https://carlnorberg.wordpress.com/2017/04/09/sondag-13/

  En del ”utvalda” har börjat haja att dom hamnat i en fälla, eller som dom själva uttrycker det:
  ”it was just a matter of time before they figured out that Trump out-Jewed the Jews with this one”

  https://theuglytruth.wordpress.com/2017/04/08/lol-arch-neo-conpro-israel-fanaticwarmonger-daniel-pipes-against-trumps-decision-to-bomb-syria/

 2. Stan Says:

  Ja det ser ut som en fake-attack som svar på en fake-händelse. Att Trumps möte med Kinas president hade med spektaklet att göra låter också troligt –
  ——————————-
  Med tanke på de goda utsikterna för att toppmötet skulle bli framgångsrikt borde ingen vara förvånad över att det görs dramatiska försök att dra in USA i ett nytt kolonialt krig i Syrien, som tidigare skett i Vietnam, i Irak och i Libyen. Avsikten är inte bara att slå sönder ännu ett land i Sydvästasien, utan framför allt att förhindra att USA, som finansimperiet med säte i Londons City och Wall Street fortfarande betraktar som sin viktigaste koloni, bryter sig loss ur detta imperiums grepp och istället lierar sig med Ryssland och Kina.
  http://www.larouche.se/artikel/trump-trampade-i-syrien-fallan-vilken-roll-hade-storbritannien
  ———————————
  Alexander Mercouris tolkar nya uttalanden som att USA’ s taktik i Syrien inte ändrats, trots den galna FN-representantens uttalanden.
  Following missile strike Tillerson and McMaster try to repair the damage
  http://theduran.com/missile-strike-tillerson-mcmaster-damage-limitation/


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s