6 apr – Den nya händelsen med kemiska vapen i Syrien

Helt otroligt att de kör samma trick ännu en gång, och vissa tycks gå på det!
Den här föreställningen har man sett flera gånger tidigare. Påståenden och bilder från de väpnade grupperna följs upp av en våldsam kampanj i västmedierna. Medierna backar upp och för vidare anklagelserna mot Syriens ledning, den som västländerna har försökt avsätta i 6 år. Dramatiska rubriker och hemska bilder följda av beskrivningar som får den aningslöse och ouppmärksamme mediakonsumenten att tro att det är en sanning som förs fram.
Vad som hänt nu verkar vara att syriskt flyg bombat en vapendepå i Idlib, ett fäste för de väpnade grupperna. Det kan ha varit så att det fanns sarin där, som läckte ut vid attacken. Konstigt att det fanns så många civila där i så fall. Det förekommer också uppgifter om att de väpnade grupperna tagit 250 civila tillfånga nyligen – Jumping to conclusions; something is not adding up in Idlib chemical weapons attack
det skulle kunna vara så att det är några av dessa som filmats för att presenteras som dödade av syriska armén. I så fall på liknande sätt som det kan ha gått till vid den stora gas-attacken utanför Damaskus i augusti 2013.

I vilket fall som helst så är det inte troligt att det har gått till så som västmedierna vill att vi ska tro. Syrien lämnade ju över hela sitt lager av kemiska vapen 2013 och de fördes ut ur landet. Finns det inte någon uppföljning av det projektet som sett till att inte nya anförskaffats?
Detta händer alltså när de väststödda grupperna trängts tillbaka alltmer, och en vecka efter att Trump-administrationen sagt att man inte längre kräver att Assad avgår.

proletaren.se – Kemgasattacken i Syrien och journalistikens kollaps

Tidigare i år skrev den irländske journalisten Patrick Cockburn i London Review of Books att i ”Syrien har fabricerade nyheter och den ensidiga rapporteringen tagit över nyhetsagendan på ett sätt som vi troligen inte sett sedan första världskriget”.

Former British Ambassador to Syria Peter Ford says those calling for intervention in Syria are likes ”dogs returning to their own vomit”
Peter Ford says he believes it is ”highly unlikely” that Russia or the Assad regime was behind the attack in Idlib.

-

Annonser

3 svar to “6 apr – Den nya händelsen med kemiska vapen i Syrien”

 1. Michael Thudén Says:

  Tack för informationen. Jo, hur fan kan någon gå på det här igen?
  Lite mer:
  http://12160.info/m/blogpost?id=2649739%3ABlogPost%3A1675488

  • Stan Says:

   Intressant sida, det där om en journalist som innan den här händelsen skrev att de nästa dag skulle göra reportage om bombningar och kemiska vapen. Men det verkar som att det var någon händelse med kem-vapen några dagar tidigare, om det kan ha varit det han menade. Jag har kollat den här sidan – http://acloserlookonsyria.shoutwiki.com/wiki/Alleged_Chemical_Attack_Khan_Sheikhoun_3_April_2017
   som sen länge har granskat liknande händelser i Syrien, och de står på Syriens sida, inte västs.
   Av deras resonemang verkar det mest troliga vara så som jag skrev i inlägget, att offren dödats tidigare och att det hela är iscensatt. Att det hela är en planerad händelse är väl helt klart med tanke på reaktionerna i medierna och krav på att USA med anhang ska ingripa.
   Helt otroligt att de har fräckheten att köra samma script ännu en gång.

 2. Stan Says:

  Jag skrev så här, att detta händer –
  ”en vecka efter att Trump-administrationen sagt att man inte längre kräver att Assad avgår.”
  Detta har tydligen använts av västpropagandan också. Men menar att det skulle ha utnyttjats av Assad att han kunde göra som han ville!
  Jag menade att det tydde på att det fanns makter som inte alls tyckte om det uttalandet. De som kalls neocons i USA, och Israel. Naturligtvis.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


»