19 jan

Konturerna framträder allt tydligare till de som jag brukar kalla västs finansoligarker, de som har haft som mål att kontrollera hela världen. Och Trump är helt tydligt inte under deras styrning. Så det går inte längre att säga att USA är roten till de flesta problem och till i stort sett alla krig.
Dessa gruppers budskap förs fram av i stort sett alla stora västmedier, medierna är deras främsta vapen. Att hålla befolkningarna hjärntvättade så att de kan driva sin agenda vidare. Och att sätta utdefinierande stämplar och etiketter på de som inte följer agendan. Detta har de allt större problem med, allt fler misstror medierna.

Nu när de inte har kontrollen över USA’s regering så försöker dessa grupperingar att få europeiska länder som Tyskland och Sverige att ta större ansvar för att driva deras agenda. Merkel har gjort uttalande om att EU’s nära samarbete med USA inte ska tas för given. Och idag sägs det rakt ut i svenska medier.
svd.se – 2017 – året när USA och Storbritannien lämnar västvärlden?

Om Storbritannien och USA vänder sig bortåt och inåt kan det ge nya möjligheter för Sverige, som ju präglats av anglosaxisk kultur mer än de flesta andra europeiska länder sedan andra världskrigets slut.

När makthavarna May och Trump i de båda anglosaxiska länderna nu allt mer börjar påminna om ”the bad guys”, utgör Tysklands förbundskansler Angela Merkel en motpol.

”Lämnar västvärlden” ! Västvärlden är alltså det ord de använder för de jag kallar västs finansoligarker.

EU-kommissionen är ett av dessa oligarkers tyngsta organ. Cecilia Malmström är en av de deras ledamöter och säger så här till Aftonbladet

Du har sagt att EU:s största utmaningar på ditt område är Trump, brexit och ökad protektionism. Hur påverkar valet av Donald Trump EU och Sverige?
–  Det är svårt att veta. Men han är inte något som vi har sett förut och jobbar på ett helt annat sätt. Om man ska tolka vad han sagt i valkampanjen så ifrågasätter han den världsordning som vi känner till, där USA har en ledande roll i internationella organisationer som WTO och Nato.
Det är ganska tungt att säga att vi får en ny världsordning?
–  Den världsordning vi byggt skapades efter andra världskriget. Vi skapade internationella organisationer som FN, Världsbanken och andra där USA tagit på sig en naturlig ledarroll. Men nu ifrågasätter han det.

Spännande tider! Det spekuleras t.o.m. om att det skulle kunna ske ett attentat mot Trump imorgon när han ska installeras som president. Russia Today har blockerats från att publicera på facebook några dagar, fram till lördag. Varför? (UPPDATERING – Facebook lifts RT page block)

Fler tecken på desperationen hos det döende imperiet är det sanslösa snacket om att Ryssland ska kunna påverka val i europeiska länder framöver!
Och uttalande som detta av USA’s avgående vicepresident Joe Biden

US Vice President Joe Biden has called Russia the ”greatest threat” to the international order, warning of a looming clash between the government of Russian President Vladimir Putin and the West.

“With many countries in Europe slated to hold elections this year, we should expect further attempts by Russia to meddle in the democratic process. It will occur again, I promise you. And again the purpose is clear: to collapse the liberal international order,” Biden added.

Man får nog förutsätta att mörkrets makter bakom kulisserna har sluga planer för att ställa till med kaos och trubbel framöver. De ger nog inte upp och börjar uppträda anständigt i första taget.

larouche.se – Brittiska underrättelsetjänsten blottar sig i operationerna mot Trump

Den våldsamma hysterin hos etablissemangsmedia och neokonservativa på båda sidor om Atlanten över Donald Trumps valseger är ett ypperligt skolexempel på den faktiska dynamik som nu utspelar sig på den strategiska arenan. Den visar glasklart, till och med för den mest naiva anhängare av politisk korrekthet, att det här inte handlar om skilda intressen hos det ena eller andra partiet eller hos det ena eller andra landet. Det handlar om de metoder som ett bortdöende imperium använder mot uppkomsten av ett nytt paradigm, vars exakta innehåll ännu inte är entydigt definierat, men som i alla fall innebär ett klart avståndstagande från globaliseringssystemet.

Både William Engdahl och Pepe Escobar varnar för att såna som Kissinger finns bakom Trump som strateger, och att ett närmande till Ryssland skulle kunna vara en taktik för att bryta upp samarbetet med Kina. En gammal imperie-metod att först liera sig med den svagare av två motståndare, för att komma åt den starkare. Och sen ta itu med den kvarvarande. Man måste väl ändå tro att Ryssland är på sin vakt mot sådana tricks?
Och som Diana Johnstone säger, en nedtrappning av fientligheterna mot Ryssland är av största vikt just nu. Och sen tror hon att Kina har förmågan att försvara sig.

-

Annonser

2 svar to “19 jan”

  1. Farfar Says:

    Det finns troligen två sorters oligarker. Den så kallade ”Deep State” med militäretablissemanget som Eisenhower varnade för i sitt avskedstal och de så kallade neokonservativa globaliseringsivrarna som har Bush, Clintons, Soros, McCain som sina spratteldockor.

    • Stan Says:

      Jag tänker mig också olika sorters oligarker. Dels såna som Trump, traditionella affärsmän, industrialister, som vill sänka skatter för företag osv. högerpolitik. Dels den sista gruppen du nämner, ondskan själv. Som inte drar sig för något för att nå sina vansinniga mål om världsdominans. Och som tydligen kontrollerar medierna i väst. Riktigt vilka personer som finns där bakom är det nästan ingen som vet, verkar det som. Man får vara som en astronom, som studerar himlakropparna, om som kommer fram till att det måste finnas någon planet där, fast den inte syns, därför att de som finns i närheten beter sig som de gör.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»