16 nov

Vilken dag! Nyheten om att riksbanken skissar på ett system där medborgarna kan ha egna konton hos riksbanken. Precis det som de som förespråkar reformering av banksystemet önskat.
Och en rubrik som den här – Carl Bildt: ”Slutet på västvärlden som vi känner den”
Jag länkade ju till en artikel från mars i år i Washington Post i gårdagens inlägg som hade rubriken –
Is this the end of the West as we know it?
Samma dag skriver Carl Bildt en artikel i samma tidning som har rubriken –
It’s the end of the West as we know it

Det är bara att hoppas att det blir så. Som det sägs här –
Siv O’Neall – Hillary förlorade – världen vann

Under Trump kommer EU att mista sin stora betydelse som en USA-koloni, NATO kommer att krympa eller försvinna. Denna organisation har numera inget existensberättigande eftersom Ryssland är ett helt fredligt land utan expansionistiska ambitioner.

Trump lovar samarbete med Putin i stället för aggression, och detta måste för världen framstå som ett tungt vägande skäl att rösta för Trump och säga ’Good riddance’ till Hillary Clinton. Nog av Washingtons och massmedias manipulation av västvärlden. We have had enough!

Det här förslaget från riksbanken. Det är bara ett utkast än så länge, de ska utreda hur det ska gå till och vad det skulle innebära. Kanske är det just nu mest ägnat att sätta press på bankerna att sluta upp med sitt krig mot kontanterna.

sverigesradio.se – Riksbanken kan införa ”e-kronor”

Sveriges Riksbank ser nu över möjligheten att införa ett helt digitalt betalningsmedel, e-krona, som ska fungerar utan att blanda in privata banker.

Det är ett statligt alternativ för den som inte kan, inte vill, eller inte får tillgång till de kommersiella bankernas betalningstjänster.

Läs mer om vad det innebär här – parasitstopp.wordpress.com – Riksbankens införande av E-kronan kommer sätta bankerna i konkurs och ploppa bobubblan

Vice riksbankschefens tal idag kan man läsa här – http://www.riksbank.se/Documents/Tal/Skingsley/2016/tal_skingsley_161116_sve.pdf
från riksbank.se – Skingsley: Borde Riksbanken ge ut e-kronor?

Intervju med Skingsley i Financial Times – Sweden’s Riksbank eyes digital currency

Visst, visst, visst, det kanske händer saker som sätter käppar i hjulet, både för Trump och e-kronan. Men idag känns det som att jag vill plocka fram den här låten igen. Sist jag gjorde det var när det såg ut som att värdlandsavtalet med Nato skulle stoppas i slutet av maj, då blev det inte som jag hoppades.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»