9 nov

UPPDATERING

Frågan är om inte det här inlägget slår rekordet. Nu är det i klass med anti-Putin-propagandan. Att Trump är något fruktansvärt är något som ska tas som en självklarhet, det behöver inte ens förklaras. Jag har sett samma inlägg i fyra fem olika tidningar.
svd.se – Tips: Så pratar du med dina barn om Trump
expressen.se – Så kan du tala med barnen om Donald Trump
dn.se – Psykologen: Så pratar du med ditt barn om Trump
vk.se – Så kan du tala med barnen om Trump
sydsvenskan.se – Så kan du tala med barnen om Trump

Det är som att ett kärnvapenkrig just hade startats, det kärnvapenkrig som kanske kan undvikas just med det här valresultatet!
Helt otroligt. Hur kan vi prata med barnen om att medierna är kontrollerade av främmande makt, makter som knappast har den svenska befolkningens bästa som första mål?
Det bästa är att inte låta dom ta del av skiten, kasta ut TVn och håll radion avstängd när barnen är närvarande. Och tidningarna köper man naturligtvis inte.

slut på uppdateringen __

Trump vann alltså, trots allt. Jag kommer att tänka på Brexit-omröstningen för några månader sedan. Då vaknade man också upp till en överraskning på morgonen.
Opinionsundersökningar hade visat på en klar ledning för etablissemangets önskade resultat, liksom nu i USA. Sveriges Radio hade en rubrik igår kväll – Clinton drar ifrån – och nu har man ett inlägg om hur svårt det är få tillförlitliga undersökningar. Jag skulle snarare tro att de riggas, man tror kanske att många hellre vill rösta på en vinnare.
Nu har ”de” åkt på ännu ett stort bakslag. Att TTIP inte verkar gå igenom är ännu ett.

Vilka ”de”? De makter som har kontrollen över USA och den långa raden av underhuggarländer, däribland Sverige. Och som har kontrollen över medierna i dessa länder, även de som ska vara fria och oberoende, som SR och SVT i Sverige.
Har kontrollen över USA? Då har de inte det nu längre då? Det är frågan det, i vilken utsträckning Trump kan ta makten. Det handlar om starka strukturer som är väl inarbetade sen många decennier.

Han har sagt att han vill ha bra relationer med Kina och Ryssland och satsa mer på att bygga upp USA snarare än att lägga sig i andra länders angelägenheter över hela världen. Låter som rätt väg.

Kanske kan makterna bakom kulisserna ha planerat att krascha världsekonomin om Trump kom till makten för att skylla på honom?

Det ser i alla fall ut som att det man inte trodde var möjligt har hänt. Att en kandidat som inte var framplockad av ”eliten” har vunnit presidentvalet i USA.

-

Annonser

8 svar to “9 nov”

 1. Michael Thudén Says:

  Trumps + Sanders=Sant?

  • Stan Says:

   Mycket intressant. Tänk om Trump kunde ta ett ordentligt snack med Sanders och Stephanie Kelton, om t.ex. statliga egenfinansierade infrastruktursatsningar. Sen kunde de gå vidare om hur man ska få ordning på banksystemet.
   Detta plus avspänning med Ryssland och fred i Syrien. Låter för bra för att man ska våga tro på det.
   Jag har sett något uttalande av Trump om att han skulle vara för en sorts Glass-Steagall-lösning.
   https://larouchepac.com/20161111/major-coverage-trumps-support-glass-steagall
   Men jag undrar vad han menar med det här uttalandet –
   ”Other urgent priorities during his first few weeks as president, Mr. Trump said, would be deregulating financial institutions to allow “banks to lend again,”


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»