20 sep

Så har vi blivit utsatta för en ny attack. En ny rubrik-attack, från folkets fiende nr 1, mainstreammedierna. Det var igen Mikael Holmström på DN som ledde angreppet, som de andra medierna snabbt slöt upp bakom, med rubriker om – Nytt hemligt ryskt hot mot Sverige – Det var så hemligt att regeringen inte ens fick veta vad det handlade om! Och det skulle ha varit detta som låg bakom att ca 150 militärer stationerades på Gotland nyligen. svt.se drog för säkerhets skull till med den här rubriken – Ökat ryskt hot från Ryssland – ! Varför inte – Kraftigt ökat ryskt Putin-hot från Ryssland – ? Man ändrade rubriken, men den finns kvar i adressen – http://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-okat-ryskt-hot-fran-ryssland

Senare under gårdagen kom lite mer sansade inslag om vad det egentligen handlade om. Nej det fanns inget särskilt hot mot Sverige, utan det handlade om en samlad bedömning av omvärldsläget!
Så här säger chefen för den gotländska styrkan – sverigesradio.se

Det är inget enskilt hot mot Sverige som ligger bakom den militära förstärkningen på Gotland, utan en försämrad omvärldsutveckling över tid. Det säger chefen över den militära styrka som ska finnas på Gotland under hösten efter uppgifterna i Dagens Nyheter om att ökat hot mot Ryssland skulle ligga bakom beslutet att placera en styrka på Gotland.

– Jag har ingen kommentar till det utan beslutet som ÖB har fattat är att det har varit en försämrad omvärldsutveckling över tid som har gjort att han fattat det här beslutet. Men det är tydligt att efter den information vi har fått nu på morgonen så är det inte något enskilt hot som har gjort att vi har fattat beslut om att förstärka på Gotland …

Det låter som att militärerna undrat vad det var frågan om. Vad är det för hot de är utsatta för? Det ser också ut som att det mest var frågan om en påverkansoperation, i främmande makts tjänst. Fortsätt skräm upp svenskarna, är ordern de fått.

ab-expressen o

Birger Schlaug

Idag är det dags igen. Mikael Holmström, som köpts över från SvD till DN, meddelar storstilat att det finns ett hemligt ryskt hot mot Gotland. Han låter meddela: ”Sverige har fått information om ett ökat hot från Ryssland. Hotet är topphemligt.”

Det man försöker frammana är att Ryssland är på väg att inta Gotland. Samtidigt anar/vet nog alla att den socialdemokratiska ledningen bara väntar på att ”opinionen skall bli mogen” innan man föreslår ett svenskt medlemskap i Nato.

Denne Holmström, som förräder sitt land i främmande makts tjänst, lär vara medlem i Kungliga Krigvetenskapsakademin. Därifrån kom igår del 4 av Johan Wiktorins serie, Mot väpnad konflikt! Det är en sanslös uppvisning i anti-Rysslands-propaganda. Allt är alltid och överallt Rysslands fel. Och Ryssland är alltid ett hot. Kan det verkligen vara så att Wiktorin tror på det han själv säger? Att han har levt i en miljö bland militären i så många decennier att han är fullständigt impregnerad av denna ensidiga världsbild?
Eller är det så att sådana som han och Holmström har fått insider-info om att USA kommer förr eller senare se till att skapa en false flag eller provokation av något slag som tvingar Ryssland att agera. Och som då naturligtvis kommer att presenteras som rysk aggression, även om det är de som angrips. Annars är det konstigt att de vågar bete sig på det här sättet och göra sig till åtlöje inför självständigt tänkande människor.

Vi kan konstatera att det svenska försvaret inte klarade att försvara landets suveränitet, utan Sverige har tagits över av främmande makt. De styrande politikerna, medierna och militären är helt i händerna på samma makter som styr USA.
Om man tar ett par steg tillbaka och tittar på läget, och plockar bort USA från ekvationen. Det finns inte en chans att den här absurda situationen skulle kunna uppstå! Fientlig stämning mellan Sverige och Ryssland och militären går ut och pratar om vi är på väg mot väpnad konflikt! Varför? Lite vagt svammel, mestadels byggt på lögner, om Rysslands agerande i Ukraina, för ett par år sen!
Vem hade kunnat tro att något sådant här skulle kunna ske, att vårt land var så dåligt försvarat.

Vilka är då dessa makter, som styr i USA? Det är ju lätt att bara säga USA, men det finns säkert olika fraktioner där också. Det ser t.ex. absolut ut som att det fanns de som inte gillade det avtal om eldupphör i Syrien som Kerry och Lavrov förhandlade fram. Och som nu har sett till att sabotera det. Man kunde ana dessa makters ogillande av avtalet när Johan-Mattias Sommarström på Sveriges Radio direkt gick ut med inslag om att ”rebellerna” eller ”oppositionen” eller vad han nu kallade de väpnade grupperna, inte trodde att vapenvilan skulle hålla.

De väpnade gängen har gjort ständiga brott mot vapenvilan, och för säkerhets skull genomförde amerikansk flyg en attack mot syriska armén, som dödade ca 80 soldater (?), ett par dagar innan USA och Ryssland enligt avtalet skulle börja göra samordnade flygattacker mot ISIS! Ett misstag sa man. Men som Rysslands FN-ambassadör sa, det verkar mycket misstänkt att USA skulle ha varit ute efter att bomba ISIS i de strider mot armén som pågick, när de aldrig har hjälpt syriska armén i sådana strider tidigare. Och dessutom gick ISIS till anfall alldeles efter flyganfallet. Det verkade samordnat.
Brittiskt, australiensiskt och danskt flyg deltog i attacken mot den syriska militären. Gangstern vill ha så många medbrottslingar med sig som möjligt i de smutsigaste operationerna, för att kunna undgå att vara ensamt anklagad.

-

Annonser

4 svar to “20 sep”

 1. anders Says:

  Hotet verkar ha varierat över tiden:

  http://www.nytimes.com/2015/04/24/us/cash-flowed-to-clinton-foundation-as-russians-pressed-for-control-of-uranium-company.html?_r=0

  ”But the untold story behind that story is one that involves not just the Russian president, but also a former American president and a woman who would like to be the next one.
  At the heart of the tale are several men, leaders of the Canadian mining industry, who have been major donors to the charitable endeavors of former President Bill Clinton and his family. Members of that group built, financed and eventually sold off to the Russians a company that would become known as Uranium One.”

  ”When the Uranium One deal was approved, the geopolitical backdrop was far different from today’s. The Obama administration was seeking to “reset” strained relations with Russia. The deal was strategically important to Mr. Putin, who shortly after the Americans gave their blessing sat down for a staged interview with Rosatom’s chief executive, Sergei Kiriyenko. “Few could have imagined in the past that we would own 20 percent of U.S. reserves,” Mr. Kiriyenko told Mr. Putin.”

  • Stan Says:

   Jag vet inte vad du menar eller riktigt vad det som sägs i citatet betyder.
   Men det är ju från nytimes.com så då får räkna med att det inte precis är vinklat i Rysslands favör.

 2. Mattias Dahlström Says:

  Rackarns att jag inte hittat din blogg tidigare!
  Själv kollar jag ofta http://www.moonofalabama.org/ och http://turcopolier.typepad.com/

  Mvh
  mattias

  • Stan Says:

   Ja moonofalabama är mycket bra, jag läste just intervjun där idag med en av dessa jihadistkrigare i Syrien, som sa att de fick hjälp och vapen av USA och andra länder!
   Och den andra kände jag inte igen, men när man kom in på sidan och där stod Sic Semper.. så lät det bekant. Också idag, hade jag fått tips om en artikel – http://russia-insider.com/en/sure-there-military-solution-syrian-war/ri16655 – som kom därfirån. Har dock inte läst den ännu, får göra det nu.
   Det lät också som ett positivt omdöme om den här bloggen, tack för det!


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»