8 jul

Det var verkligen på tiden att man från ryskt håll säger ifrån! Här är Sveriges Radio Ekots inslag om ryska utrikesdepartementets uppmaning till Sverige att sluta med skrämselpropagandan. Jag tycker också att sättet som det återges här är OK. Det är Sten Sjöström som står för det, Maria Persson-Lövgren hade nog inte klarat att uppträda så pass anständigt.

– Tyvärr ser vi gång på gång hur Sverige medvetet undviker kontakter med Ryssland och istället ägnar sig åt propaganda, sa det ryska utrikesdepartementets taleskvinna Maria Zacharova på sin pressbriefing idag.
Vad ryska UD reagerade mot var överbefälhavaren Micael Bydéns framträdande vid Almedalsveckan, där Ryssland utmålades som ett militärt hot. Något sådant hot finns inte, försäkrade Zacharova och kom med en direkt uppmaning till Bydén.
– Sluta upp med att använda svenska massmedia till att skapa spänning och att skrämma upp folk med prat om ett ryskt hot, sa Zacharova.
Hennes uttalande om Sverige kom inte som ett resultat av någon fråga utan hon tog upp det själv, vilket måste betyda att Ryssland uppfattade det som viktigt att nu komma med den här markeringen.
Zacharovas ordval var påfallande hårt för att komma från ett utrikesdepartement. Hon sa att istället för att anklaga Ryssland i massmedia så borde till exempel ÖB ta direkt kontakt med rysk militär.
– Varför tar han inte helt enkelt och lyfter telefonluren och ringer sina kolleger i Ryssland och framför sina frågor, sa Zacharova.
Som läget är nu så är dock, på svenskt initiativ, kontakterna mellan Sverige och Ryssland minimala.

I förra inlägget tog jag upp en ledare på SvD, Dags för ett rejält storkrig. Nu har författaren till det backat! Han har gjort en uppdatering och hävdar nu att det var ironi. Väldigt osmaklig ironi i så fall. I det här läget när fullt propagandakrig mot Ryssland pågår i medierna och USA/Nato gör stora truppansamlingar och håller provocerande övningar i närheten av Ryssland.

Och så har ännu en av de u-båtskränkningar av svenskt vatten som har skyllts på Ryssland visat sig ha en annan förklaring –
Sannolik tysk ubåt i svenska vatten

* * *

Jag undrar om inte Thierry Meyssan ibland drar förhastade slutsatser, men om han har rätt här så är det stora förändringar på gång. Att Storbritannien är på väg att avbryta sitt nära partnerskap med USA. Och liera sig mer med Kina. Jag förutsätter att kineserna är medvetna om faran att finansoligarkerna ska nästla sig in och ta över och att de är på sin vakt ordentligt.
The new British Foreign Policy

The Western Press keeps repeating the same message – by leaving the European Union, the British have isolated themselves from the rest of the world, and will have to deal with terrible economic consequences. And yet, the fall in the Pound could be an advantage within the Commonwealth, which is a far greater family than the Union, and present on all six continents. Famous for its pragmatism, the City could quickly become the international centre for the yuan and implant the Chinese currency in the very heart of the Union.

-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

«