6 jul

Ett par fullständigt häpnadsväckande inslag från medierna de senaste dagarna. Först den där Mattsson från Expressen om kritiken mot mediernas ensidighet i samband med Brexit-omröstningen i Storbritannien

… man ju knappast kan likställa populister som i en folkomröstningskampanj ljuger vitt och brett om problemen med EU med alla de experter, akademiker och ett helt ekonomiskt och politiskt etablissemang som snarast samfällt dömer ut den nationalistiska skrämselpropagandan.

Det är ungefär som med propagandan mot Ryssland. Mediernas bild ska ses som en sanning som inte kan diskuteras. De ska kunna kasta ur sej vilka lögner eller förvrängningar som helst och sen bara rusa vidare. Man får bara tycka på det sätt som överheten dikterar genom sina megafoner, medierna!

Det andra exemplet är helt otroligt! Janerik Larsson på svd.se – Dags för ett rejält storkrig?

Men kanske ska vi se fram emot ett nytt storkrig som något positivt, som en möjlighet ?

Efter blodiga och grymma krig blir människorna mer tillitsfulla och samarbetsinriktade.
Mänsklighetens blodiga, krigiska historia gör sannolikheten av ”evig fred” helt obefintlig, Människosläktet är inte fredligt.
Frågan är alltså snarast när och hur.

Mycket obehagligt. Ett sånt här öppet förhärligande av krig har väl inte förekommit i Sverige på… hur länge? 100 år?
Det är så att man undrar om svd’s websida blivit hackad och någon har lagt in den här texten för att jävlas med dom.
Eller är det mörkrets makter som med hjälp av sina lakejer talar om för de föraktade undersåtarna vad de har för planer? Det sätt som politikerna i styrande ställning agerar på är i så fall helt i linje med det.

Åter till mediernas Brexit-hantering. Lasse Wikman skriver på newsvoice.se om den opinionsundersökning om svenskarnas inställning till EU-medlemskapet som presenterades strax efter midsommar som påstods visa att de flesta inte vill lämna EU.

Undersökningen gjordes enligt SVT mellan 24-26 juni. Alltså Midsommaraftonen 24/6 (fredag), Midsommardagen 25/6 (lördag) och söndag 26/6. Att få en relevant undersökning under en av årets största familjehelger, är bara dömt att misslyckas. Vilka pratar i en telefon och låter sig intervjuas av TNS Sifo en Midsommarhelg? Jobbade verkligen TNS Sifo under den helgen?
Jag ringer till TNS Sifo den 29 juni kl. 10.05 på förmiddagen. I växeln fråga jag om de arbetade under Midsommarhelgen. Nej, det tror jag inte säger kvinnan som svarade, men jag ska koppla dig till en arbetsledare.
Jag får prata med Lotta Thalin. På frågan om TNS Sifo arbetade under Midsommarhelgen svarade hon:
”Nej, vi hade stängt fredag, lördag och söndag och kom åter på måndag.”
Jag säger, ”då fick du fira en skön Midsommar?” Hon svarar: ”ja det fick jag och det var skönt”.
Alltså, denna undersökning är ett falsarium.

Visst verkar det skumt. Hur kan de förklara detta? Kan det verkligen vara så att undersökningen är en bluff? Resultatet av den är i alla fall märkligt (se föregående inlägg).
Tydligen ingår SIFO nuförtiden i en utländsk koncern, kan vara en förklaring till om de numera inte är seriösa utan kanske ger kunderna vad de vill ha?

Och så ännu en som talar om för oss att vi inte kan hålla på och hålla folkomröstningar om undersåtarna inte har vett att rösta rätt! Göran Rosenbergs krönikaom varför folkomröstningar är ett slag i magen på demokratin.

* * *

William Engdahl deltog på ekonomimötet i St Petersburg nyligen. Det är alltså så att den ryska ekonomin fortfarande är starkt påverkad av västs finansiella system och deras trossatser, genom centralbanken. Men det finns de som har friska, sunda idéer som kanske kan få större genomslag snart eftersom ekonomin fungerar dåligt pga centralbankens höga ränta, och något drastiskt måste troligen snart göras.

Russia’s Achilles Heel – Reflections from St. Petersburg

What became clearer to me in the course of the three days of discussions in St Petersburg is precisely how vulnerable Russia is. Her Achilles Heel is the reigning ideology that controls every key economic post of the Government of the Russian Federation under Prime Minister Dmitry Medvedev.

From various discussions I learned to my shock that the official policy of Medvedev’s economic team and of the Central Bank today is to follow the standard IMF “Washington Consensus” budget austerity policies.

What was clear from my St Petersburg talks this time is that events are approaching a decisive “do or die” turn in which either economic policy is formally put into the hands of competent national economy circles such as those of Boris Titov, Andrey Klepach and Sergey Glazyev, or she will succumb to the insidious poison of Washington Consensus and liberal free market nonsense. After my recent private talks I am optimistic regarding prospects for a positive change.

Engdahl fick själv tillfälle att lägga fram sina förslag. Starta en ny myndighet för utvecklandet av Ryssland, helt vid sidan om centralbanken och finansministeriet. Ge ut egna obligationer som endast är för inhemskt bruk, och sätt igång satsningar på infrastruktur och annat. Naturtillgångar, arbetskraft och det som behövs finns inom landet.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»