30 jun

Tips om några bra inlägg om uppvisningen i medierna efter britternas nej till EU. Nog borde Brexit kunna medföra ett uppsving för kraven på utträde i Sverige. Och nog borde mediernas skamlösa ensidighet få många fler att få avsmak för mainstreammedierna.

Åsa Linderborg – Elitens tragedi

Svenska medier är i chock över Brexit och talar om att alla andra också ska vara det.
Det är möjligt att britterna begått ett misstag, men det är inte mediernas uppgift att diktera oss känslor av ilska och förtvivlan. Det journalistiska uppdraget är inte att agera taltratt för etablissemanget, elit som en majoritet av de brittiska väljarna – och gissningsvis en lika stor del av samtliga européer – vänder sig mot.
Det har inte gått att höra skillnad på nyhetsrapporteringen, de så kallade experterna, parlamentarikerna och EU-etablissemanget. Varje gång man öppnat en tidning, slagit på radion eller knäppt på teven har det varit som att bevittna en gruppgalenskap där alla imiterar varandra. ”Oberoende” public service har inte varit bättre än andra.

anthropocene.live – Brexit har blottat etablissemangets totala förakt för folket

Den nedlåtande reaktionen på att bara 52% av britterna mot hela sitt etablissemang röstade för ett utträde ur den odemokratiska EU-organisationen visar ett förakt mot folkviljan. Något sådant förakt visade man sannerligen inte när vi svenskar en gång röstade in landet i samma organisation med samma procentsats. Dubbelmoralen och hyckleriet är talande, folkets röst och folkets åsikter passar ibland, men om de går emot den nya adeln är de inte av intresse för beslut i politiska frågor.

8dagar.com – Panikbluffen

Vad får egentligen Sverige för sina 40 miljarder i medlemsavgift till EU mer än en tiggande rumän eller bulgar framför varje Lidl-butik?
Det sägs att vi får 10 miljarder tillbaka i olika bidrag, men varför dessa måste ta omvägen över Bryssel är svårt att förstå. Mellanskillnaden når uppenbarligen inte de länder som inte klarar försörjningen av sin egen befolkning.

Mainstreammedierna var ju också efter omröstningen i Storbritannien snabbt ute med en opinionsundersökning som påstod att de som ville att Sverige skulle stanna kvar i EU var fler än de som ville lämna. Det finns anledning att ifrågasätta den undersökningens resultat. Det finns minst tre andra omröstningar, som gjorts på nätet, som visar en stor majoritet för att lämna EU.
Den i Borås Nyheter finns fortfarande kvar – http://borasnyheter.se/?p=4293

newsvoice.se – Pål Bergström: Brexit kan vara en pånyttfödelse för ett nytt demokratiskt Europa

http://www.nejtilleu.se

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

«

»