12 jun

En föreläsning som hölls för ett par veckor sedan som visar Postiva Pengars förslag till en ny penningordning.
Intressant. Men han verkar hålla för hårt på marknadens helighet tycker jag. Det talas så mycket om valfrihet ibland, vi kan väl få ha ett äkta statligt alternativ när det gäller banker. Och som då tillåts att agera som en sådan. SBAB är ju statligt ägt men det verkar helt klart som att de hålls tillbaka för att inte vara ett hot mot privatkartellen. De hade ju planer på att utöka så att man skulle kunna betala sina räkningar där och ha uttagskort, men de planerna lades plötsligt ner.
Och så undrar jag om Alaeus verkligen vet vad som händer i Venezuela, han nämner det som ett exempel på att statliga system inte heller fungerar. Har man verkligen tagit tag i frågan om statligt penningskapande i Venezuela? (artikel som ger en liten vink – Calling All Venezuelans to the Table)

Den 1 juni infördes amorteringskrav på nya banklån här i Sverige. Alaeus menar att det kan få märkbara konsekvenser snart, att penningmängden minskar och nya svårigheter uppstår.

En föreläsning av Lars Alaeus om det nuvarande penningsystemet – problemet och lösningen.
Vad är pengar? Varför har vi så mycket skuld? Varför kan inte banker gå konkurs? Varför är bostadspriserna så höga? Vad är lösningen?
Filmad den 26 maj i ABF-Huset Stockholm.
Mer info : www.positivapengar.se På engelska : www.positivemoney.org

Se en kommentar till videon på parasitstopp.wordpress.com – Positiva Pengars penningreformsförslag är en halvmesyr

-

Annonser

2 svar to “12 jun”

 1. Michael Thudén Says:

  Tack för infallsvinkeln att Positiva Pengar är omedvetna (alternativt ljuger) om vad som händer i Venezuela – jag är för insnöad på felaktigheterna i själva mekaniken och såg inte den vinkeln.

  Citat från artikeln
  ”Living in a rural community that actually does produce food, and having also traveled extensively in this lush and fertile country, it is sometimes hard to believe that Venezuela imports more than 70% of its food. But I shouldn’t be surprised.”

  Det här följer precis den politik som Washington enligt Michael Hudson. Få landet att sluta tillverka sin egen mat. Se till att skapa en ekonomisk situation som stryper landet ekonomiskt (USA har försökt krossa både Ryssland, Venezuela men även t.ex Zimbabwe på det här sättet – Putin tar tillfället i akt akt att göra sig oberoende genom att utveckla jordbruket) Följden blir ofta inflation då den egna maten inte räcker och landet inte längre har råd att importera.

  Hudson säger i den här intervjun:
  ”This is how the Americans have impoverished Third World countries, by insisting – for instance through the World Bank and IMF – that they will only be given loans if they agree not to feed themselves but depend on American grain”

  http://michael-hudson.com/2011/07/the-euthanasia-of-industry/
  Intervjun kan laddas ner och lyssnas på här:
  [audio src="http://michael-hudson.com/wp-content/uploads/audio/Hudson_July2011_Bonnie.mp3" /]

  Jag skrev lite mer ingående här:
  https://parasitstopp.wordpress.com/2011/07/22/roda-korsets-deltagande-i-utsugningen-av-afrika/

 2. Stan Says:

  Det är nog ingen tvekan om att de flitiga ”hjälparna” bakom ondskans imperium finns med i bilden även i Venezuela, och ser till att på alla upptänkliga sätt ställa till så mycket jävulskap som möjligt för de som inte rättar in sig i ledet.
  Men man tycker att vänstern haft makten i så många år nu att de borde ha hunnit göra systemet mer motståndskraftigt mot attacker. De förlitade sig säkert för mycket på inkomsterna från oljan t.ex. Men det är lätt att sitta här vid sidan och tycka, man vet inte hur det är riktigt.
  Vi här i Sverige klarade inte av att försvara vårt land, dess suveränitet och självständighet.

  Ska lyssna på det där Alaeus sa om vad som kunde hända nu i sommar i samband med införandet av amorteringskrav på nya lån. Det lät som att det kan bli ganska dramatiskt.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»