21 april

UPPDATERING

Kommentar till det jag tog upp underst i det här inlägget, om Särskilda operationsgruppen, av vänsterpartisten som tagit initiativet till KU-förhören med Bildt.

”Att sätta in militär ger obehagliga associationer”

Att försvarsmakten och däribland SOG har polismans befogenhet och kan användas mot den egna befolkningen är inte oproblematiskt. Det menar försvarsutskottets ledamot Stig Henriksson (V)

slut på uppdateringen_____________________

Carl Bildt har förhörts i riksdagens KU idag, om hanteringen av värdlandsavtalet. Det är vänsterpartiet som har synpunkter på att frågan inte togs upp i utrikesnämnden innan avtalet skrevs på ett par veckor innan valet 2014. Frågor som har stor betydelse för landet brukar tas upp där först. Förhören skulle hållas slutna vilket inte Bildt tyckte var nödvändigt. Hans svar är precis som man kan vänta av honom, överlägset och arrogant, om att avtalet inte har någon politisk betydelse. Nej mycket närmare och följsammare än hur Sverige redan agerar tillsammans med Nato kan man knappast göra.

Men om nu avtalet inte har någon avgörande betydelse så finns det väl all anledning att skjuta upp riksdagsröstningen om det. Denna ska ske den 25 maj (eller den 21:a). Nyligen har de socialdemokratiska partidistrikten i Malmö, Göteborg och Stockholm uttalat sig mot avtalet, och Sifo-undersökningen för några veckor sen visade på 56% nej och 26% ja till avtalet medan över 50% sa sig inte känna till avtalet. Detta har medierna talat väldigt lite om, liksom man i övrigt har försökt smyga med detta. Våra medier styrs av främmande makt.
Låt detta avtal komma upp till allmän debatt och belys det från alla håll, och sätt sen ett datum för folkomröstning, om minst ett år!

* * *

I går meddelades det att – ”Soldater i det hemliga förbandet SOG (Särskilda operationsgruppen) har numera polismans befogenhet. ” – Det handlar alltså om ett försvarsförband som beskrevs så här dagen innan
Sveriges ledande försvarspolitiker vet inte vad den svenska hemliga spetsstyrkan gör på sina uppdrag i världen. Styrkan kallas SOG – särskilda operationsgruppen – och är placerad i Karlsborg.
Hur många som exempelvis dödats av förbandet vet inte försvarspolitikerna.”
Folkpartisten Allan Widman: ”Jag har inte känt att jag har behov av detaljkunskaper kring ett enskilt förband som SOG, svarar han.”

Från dn.se 2014 om denna grupp – ”.. en grupp topphemliga svenska yrkesmilitärer, ett förband som i 20 år har verkat under radarn. Det svenska försvarets elit har konfronterats med barnsoldater i Kongo och stridit i Tchad och Afghanistan. De ingår i ett internationellt nätverk och samarbetar nära Nato och USA.”
En medlemmarna i gruppen uttalar sig i artikeln – ”Jag har aldrig känt att det har varit fel att ta någon motståndarkombatant av daga.

Denna grupp ska nu få agera inom Sverige! De svenska försvarspolitikerna vet alltså inte mycket om vad de sysslar med, de tar sina order från USA tycks det. Ska de även nu få sina direktiv från främmande makt? Mycket skumt och obehagligt det hela. Är det förberedelser inför väntade orostider? Redan tidigare, för minst ett par år sen, ändrades lagen så att utländsk polis ska få verka i Sverige.

newsvoice.se 2014 – DN:s studie av Sveriges hemliga krigsförband SOG brister – De svåra frågorna uteblev

SOG kan allt inom närstrid och krypskytte. De hoppar fallskärm och smyger sig på fienden i dykardräkter. De övar under realistiska förhållanden innan de skeppas ut i världen för skarpa uppdrag.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s