16 april

UPPDATERING 2

Eller är det så att Louise Andrén Meiton tidigare jobbat på Sveriges Radio och numera på SvD. Det verkar så att döma av sidan jag själv länkade till.

UPPDATERING

Sveriges Radio ändrade rubriken på det inlägg jag länkade till. Först stod det bara att Putin bad om ursäkt, sen ändrades det till –  Putin ber finansjätte om ursäkt – Jag uppfattade det först som att det skulle vara förtalande gentemot den tyska tidningen, att de ägdes av Goldman Sachs. Men sen har det tydligen funderats på redaktionen, skulle det anses klandervärt att ha dessa i ägarbilden när så många svenska medier har det, och även Ekot-medarbetare finns med i Schibsteds styrelse? Nä vi får nog ta och vrida till det lite tycks de ha tänkt. Skulle det alltså vara något mindre fördelaktigt för Goldman Sachs om man skulle äga en tysk tidning? Verkar vara lite svårt att få ordning på det där för Sveriges Radio.
Louise Andrén Meiton sitter alltså med i Schibsteds styrelse, som arbetstagarrepresentant står det. Det måste hänga kvar sen tidigare anställning hon har haft, på någon Schibsted-ägd tidning. Borde hon inte avgå från den posten när hon nu jobbar på public service-radion?

slut på uppdateringen ___

Sveriges Radio hade igår ett inslag om att Putin ber om ursäkt för att han sagt att Süddeutsche Zeitung, som publicerade Panama-läckan, ägs av den amerikanska storbanken Goldman Sachs, vilket tydligen inte är korrekt.
rt.com – Kremlin apologizes to German newspaper behind Panama Papers for alleging Goldman Sachs link

Men här i Sverige visar det sig att det inte har någon avgörande betydelse vem eller vilka som äger medierna. Som Sveriges Radio och TV som ägs av de svenska skattebetalarna. Jag gissar att det ursprungliga syftet var att de därigenom skulle kunna agera fritt från påtryckningar från penningstarka intressen och i folkets tjänst.
Det visar sig att det inte hjälper att de är skattefinansierade, de kontrolleras ändå av mäktiga intressen, det visar sig övertydligt varenda dag när man studerar vinklingen av inläggen. De är imponerande väldresserade megafoner åt västs finansoligarker.

Men det här med Goldman Sachs. Enligt uppgifter som är ett par år gamla är de en av de största ägarna till Schibsted, som i sin tur är storägare i t.ex. Svenska Dagbladet och Aftonbladet.
https://www.avanza.se/aktier/om-bolaget.html/52510/schibsted

Om man tittar på vilka som sitter i Schibsteds styrelse så hittar man namn som Louise Andrén Meiton och Sandra Ramberg.
Andrén Meiton jobbar på Sveriges Radio. Och Ramberg, hmm vore nästan konstigt om hon inte är släkt med Tomas Ramberg och/eller Agneta Ramberg, båda kända Sveriges Radio-namn.
http://www.allabolag.se/5565369500/befattningar

Ser ut som att finns lite för nära kopplingar mellan Goldman Sachs och Sveriges Radio, också, inte bara till tidningarna som Schibsted äger.

-

Annonser

Ett svar to “16 april”

  1. Farfar Says:

    Heja!! På asen bara. Mera!!


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s