28 mars

Från Positiva Pengar om förslaget om penningreform på Island –
Islands centralbank är med på noterna!

Synpunkter på motionen om penningreform i isländska parlamentet Alltinget har nu lämnats in. Se tidigare blogginlägg. Det är utskottet för ekonomi och handel som öppnat för, och nu fått in, synpunkter och kommentarer utifrån. Åtta positiva och en negativ har kommit in. Alla kan hittas på denna länk.
Nedanstående sju var som förväntat positiva:

Den åttonde, som kom från den Isländska Centralbanken (CBI), var kort men överraskande positiv. Det centrala uttalandet var:
”Den isländska centralbanken ser diskussionen om hur pengar ska skapas som generellt fördelaktig och föreslår därför inte några ändringar i motionen.”
Detta är ett mycket viktigt uttalande eftersom det innebär att CBI kommer bidra aktivt på ett positivt sätt i den utredning som kommer följa när motionen bifallits av Alltinget.

* * *

Ny intervju med –
”Best-selling author F. William Engdahl joins me to discuss his latest book ‘The Lost Hegemon: Whom The Gods Would Destroy. This gripping interview encompasses the crimes of the Clinton and Bush families and the rise of Trump who William calls a ”mafia don”. ”
http://www.williamengdahl.com – Hitta Engdahls artiklar här – http://journal-neo.org/author/william-engdahl

Engdahls senaste artikel, han säger att han har en känsla av att något stort är på gång i Irak/Syrien, och att han brukar ha rätt när han känner så!
Will Obama Murder One Million Iraqis Simply to Steal their Oil?

Has the Obama Administration found the perfect crime that it thinks will allow it to finally grab the vast Iraqi oil riches while no one realizes what’s going on? If what I feel is building up in recent weeks over Iraq’s largest hydroelectric dam, Mosul Dam, is true, Washington is planning to let the dam soon blow, or even covertly blow it, releasing enough water to flood as far south as Baghdad and take out major Iraqi electric power generation, agriculture and oil production. If I am right, it could be the most grotesque way to secure geopolitical goals of Wall Street, Big Oil and of Washington since Vietnam. I hope I’m wrong.

* * *

Som jag skrivit tidigare så har anti-Putin-propagandan skruvats upp ytterligare ett snäpp den senaste tiden i de svenska medierna. Något man inte trodde var möjligt. Ett par exempel –
Programmet Medierna på Sveriges Radio – Ett kallt krig om sanningen – Medierna special om rysk propaganda mot medier
Ett program som man kunde tro skulle granska de svenska medierna, vad hade väl då varit mer självklart än att ifrågasätta mediernas beskrivning av Ryssland. Men det här programmet är lika Putin-svartmålande som de övriga medierna, enda gången de svenska medierna kritiseras är när de inte är tillräckligt strikta i den hållning de har fått order om av sina herrar att hålla! Se inlägget 9 mars nedan.
De är oerhört förslagna, drivna och utstuderade!
Egentligen är programmet ett försvar för vad de själva håller på med, anfall är bästa försvar har de tydligen fått lära av sina ”rådgivare”. De placerar sig på en piedestal och pekar ut andra, deras egen ståndpunkt får man aldrig gå i närheten av att nämna eller ifrågasätta.
Förutsättningen är den negativa och hotfulla bild av Putin och Ryssland som de själva har skapat. Denna bild ifrågasätts inte utan den ska ses som självklar. Den har man sen som utgångspunkt för det vidare resonemanget, där alla röster som avviker från Sveriges Radios och övriga västmediers bild av verkligheten kallas för propaganda eller extremvänster eller extremhöger eller någon annan utpekande och exkluderande etikett.

Och en artikel av Per T Ohlsson på Sydsvenskan – ”Putin har i själva verket samma mål som IS”

Artikeln är ungefär i stil med Wolodarski på DN och liknande. Men det som är hoppingivande är kommentarerna till den på facebook. Ohlsson blir totalt dissad av minst 9 av 10. När man läser dessa känns det som att slaget är förlorat för Ohlsson och hans kollegor. Som en kommentator säger –
Ju fler öppnar ögonen, desto mer desperata deras försök att svartmåla Ryssland blir!
https://www.facebook.com/sydsvenskan/posts/10153914676720490

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s