23 mars

Presidentvalet i USA – SvT har ett inslag om uttalanden av Donald Trump – Trump vill vända Nato ryggen

Hans yttranden är närmast vad man kan kalla isolationistiska – att alltså USA inte ska blanda sig särskilt mycket i världens affärer. Det låter som en återgång till den politik som USA bedrev på 1930-talet.

Det där är väl det viktigaste och bästa en amerikansk president kunde göra. Ge världen en chans att överleva. Om han visar sig så oberoende att han kan få till stånd detta, så borde han också kunna lyssna på någon med insikter om hur pengar och banker fungerar, och få ordning på USA inrikes också.
Samtidigt som ett par av de analytiker som jag brukar följa, Webster Tarpley och William Engdahl, inte verkar ha något som helst förtroende för Trump så måste det vara klart bättre om Trump blir president än Clinton, i alla fall när det gäller USA’s utrikesagerande. Ska det bli Trump som räddar oss från den obehagliga situationen med Sverige med ett värdlandsavtal med Nato?

Två bra inlägg om värdlandsavtalet
Lars Drake – Försök inte inbilla mig – om Värdlandsavtalet

Försök inte inbilla mig att Nato kommer att bry sig om Sverige skulle ställa krav på hur dessa styrkor skulle användas i en krigssituation. Oberoende av vad det står i avtalet kan man utgå från att en sådan styrka agerar på order uppifrån. Resultatet blir att Sverige görs delansvarigt i ett krig och blir naturligtvis ett mål för motståndaren. Ett mål blir vi redan när Nato placerar anfallsvapen på svenskt territorium, men det blir mer akut när Sverige är bas för angrepp.

Stefan Lindgren – Alliansens icke-neutralitetsförklaring skadar Sverige

Igår utropade de fyra allianspartierna att ”Sverige är inte längre neutralt”.
Detta är ett uppenbart försök att skada Sveriges möjligheter att stå utanför det kommande kriget.

Det värdlandsavtal som regeringen igår presenterade riksdagen innebär att Nato när den svenska regeringen samtycker ska kunna använda svenskt territorium för sina trupper.

Finns det någon anständighet kvar i riksdagen måste enskilda ledamöter dra i nödbromsen, vilket kallas minoritetsbordläggning. Dvs. om någon anser att ett lagförslag på något sätt rubbar den författningsenliga grunden för statsskicket kan enskilda ledamöter begära omtag.

Medierna och etablissemanget har lagt i ännu en växel när det gäller anti-Putin-kampanjen den senaste tiden! Nu borde det väl få motsatt effekt mot vad de vill, att det i stället blir fler som tar avstånd från medierna och deras sanslösa svartmålning av Ryssland.
Tomas Bresky – ”Det stora fantomhotet från öst”

Tusentals svenska liv är i fara. Bevisen är många. Virtuella attacker riktas mot våra kommunikationssystem. Det sker ständiga kränkningar i luften. Vår infrastruktur är hotad, våra vägar, våra broar.
Kanske händer inget i morgon, men sedan? Vi måste vara på vår vakt. I sammanfattning vad som sades i Studio 1 i Sveriges Radio torsdagen den 17 mars.

Jag inser att jag tar en stor risk att ändå hävda att det studiosamtal som sändes i radion på torsdagen var bland det mest partiska och obehagliga journalistiska bottennapp jag hört på åratal.

Man ska nog vara rejält indoktrinerad med rysslandsskräck för att så reservationslöst tala om en nära framtid med tusentals döda svenskar. Men herrar Leijonhielm och von Braun fick utan att motfrågor ställdes återvända till kalla krigets terminologi

Något som är välbehövligt i dessa tider – Svensk-ryska vänskapsföreningen bildad

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s