17 jan

Kultursidan på Aftonbladet är ett andningshål i svenska medier, där tillåts ofta sansade och självständiga röster. Men! Se upp med den typiskt lömska sossetaktiken att säga nej till Nato-medlemskap och samtidigt ja till värdlandsavtalet. Sverige är redan som det är allför insyltade i Nato, med ett värdlandsavtal (8dagar.comlindelof.nu) blir det mycket värre.

Åsa Linderborg – Nato större hot än Putin

Demokratin i Sverige står under skarp beskjutning. Inte så att vi är på väg mot diktatur, utan på andra, mer försåtliga, sätt.
Politiken har alltmer låsts fast genom EU-medlemskapet, och olika arrangemang knutna till nyliberala ideal. Ett exempel är den från demokratin ”oberoende” Riksbanken, ett upphöjt expertstyre som aldrig kan avkrävas ansvar eller röstas bort. Oavsett vilken regering som tillträder förs i stort sett samma ekonomiska politik.
Nu ska även utrikespolitiken naglas fast, genom ett Natomedlemskap, om borgerligheten får som den vill. Processen är i och för sig redan i gång sen länge genom det mångåriga Natosamarbetet, som tidstypiskt nog myglats fram.

Ett annat nonsensargument från Natokramarna är att ”vi” med ett Natomedlemskap ”får vara med och utforma säkerhetspolitiken”. Man låtsas inte om att det är USA som styr Nato, och ingen annan. Washington försöker dölja detta genom att ge ordförandeskapet till små länder; allmänheten ska få intrycket att det är den beskedlige Jens Stoltenberg som bestämmer.
Ett Natomedlemskap betyder att Sverige blir ännu mer delaktigt i USA:s krigiska utrikespolitik. Så är ju redan fallet; vi krigar i Afghanistan inte för afghanernas skull utan för att vara USA till lags. Men ett medlemskap innebär att vi i ännu högre grad blir medskyldiga till krigen och flyktingkatastroferna.

Ambassadörerna skriver i DN att Nato är ”historiens hittills kanske mest framgångsrika allians”. Det är en generande slutsats. I närtid har Nato och USA ett facit i form av angreppskrig och krigsförbrytelser som är groteskt.

Trots all Natopropaganda är vi inte så dumma som riddarna av det blanka stålet önskar. Sex av tio svenskar vill inte att vi går med i Nato, enligt en Sifoundersökning som Svenska Dagbladet publicerade häromdan. Motståndet har ökat snabbt det senaste året.
Det är inget vi kan vila tryggt i. Det var länge sen folkviljan tilläts hindra etablissemanget att driva igenom sin önskelista. Kampen mot Nato handlar inte bara om freden utan också om demokratin.

I Syrien har ISIS-gäng begått en fruktansvärd massaker och dödat över hundra människor, 300 sägs det i den här artikeln –
nsnbc.me – ISIL Commits Worst Massacre Since Beginning of Syria War

Lägg också märke till hur de vedervärdiga svenska medierna tonar ner och slätar över denna händelse, och tänk på hur de hade låtit om de hade kunnat anklaga syriska armén för dådet!

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»