1 jan

Här kommer det jag efterfrågat, expertkommentarer om de nya reglerna för bankräddning. Det är anmärkningsvärt att mainstreammedierna (vad jag vet) håller knäpptyst om det här.
larouche.se – Cypernmodellen införs i Sverige: Kräv omedelbar bankdelning!

Den 1 februari 2016 införs Cypernmodellen i Sverige när banker hamnar i kris. Det innebär att kunders tillgångar i bankerna, framför allt företagares och storsparares insättningar, nu kan beslagtas för att täcka bankernas förluster i nästa bankkris.

Svenska företagare kommer att kunna krossas igen, precis som när deras tillgångar beslagtogs för att täcka bankförluster i krisen 1990-93, fast nu mycket snabbare och effektivare med den nya lagen för bankrekonstruktion. Den misär som kommer drabba dessa företagare och deras anställda, kan man lätt inse om man tänker efter. Med den nya lagen kommer en bankkris att direkt slå sönder den reala ekonomin och, när kunderna i panik tar ut sina pengar ur bankerna, även banksystemet. Det enda som kan skydda bankkunder, företag och samhällsekonomin när finansbubblorna nu brister, är att bankerna omedelbart delas, så att bankernas spekulationsverksamheter, och deras förluster, separeras bort från den traditionella bankverksamheten – den som hanterar betalningsförmedling, kontohantering, handelsfinansiering och företagslån.

EU:s, eller rättare sagt bankernas makt, visades av att det inte fanns någon antydan i propositionen om att knappt något enda ord hade ändrats i EU:s oerhört komplicerade och långa direktiv för Bankresolution (BRRD). Inte ett ord ändrades i regeringens proposition i Riksdagen (sedan man dragit tillbaka det lilla förslaget om att snabba på bankernas inbetalning av riskavgifter). Inte ett ord nämndes i svenska media om vare sig propositionen eller riksdagsbehandlingen. Ordet Cypern fanns ingenstans att se.

En artikel som ger av en bild av den enorma omfattningen av kasinopapper, derivat, som bankerna sitter på
Michael Snyder – Financial Armageddon Approaches: U.S. Banks Have 247 Trillion Dollars Of Exposure To Derivatives

* * *

Ett verkligt välbehövligt initiativ!
8dagar.com – Svensk-ryska sällskapet

Har du inte avgett något nyårslöfte än?
Lova då att du ska gå med i det nya svensk-ryska sällskap som bildas söndagen den 20 mars.
Sällskapet ska verka för goda mellanstatliga förbindelser, för korrekt nyhetsförmedling och ökat kulturutbyte i alla former.
Det är ett nödvändigt korrektiv mot den snedvridning som pågår av Sveriges utrikespolitik och en ensidig amerikanisering av kulturlivet.

-

 

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»