22 nov

Det är en otäck utveckling vi ser i vårt land nu. Den sanslösa flykting och invandringspolitiken har orsakat stora påfrestningar på myndigheter och kommuner. Man har kört in i väggen, och nu säger t.o.m. statsministern att vi inte kan ta emot fler.
expressen.se – Polisen: ”Systemet har brakat ihop”
sydsvenskan.se – Malmös styrande partier har tappat kontrollen Stadsområdena blöder pengar.

Men det är framförallt det som skett den senaste veckan, efter Paris-attackerna som är skrämmande. Man tar alltså tillfället i akt att försöka införa ännu mer övervakningssamhälle och polisstat. Det har varit väntat att detta skulle komma, och i Sverige kan tydligen mörkrets makter göra som dom vill. Man har kört hårt med skrämselpropaganda. Först efterlystes en man för misstanke om förberedelse för terroristbrott. Men han fanns på sin bostadsadress som angavs på facebook och anhölls efter ett par dagar. Och släpptes efter någon dag. Det verkar ha varit ett påhitt för att elda på rädslan hos befolkningen. Och därefter utrymdes en tillställning (biograf?) därför att någon hade anmält att någon uppträdde misstänkt. Inget hände där heller.
Och samtidigt pressar de styrande på för att införa ännu mer långtgående övervakning och avlyssning.

aktuelltfokus.se – Miljonfiaskot: SÄPO glömde kolla efterlysta terroristens Facebook

Den misstänkta terroristen Moder Mothanna som greps av svensk polis under gårdagen var öppen med var han befann sig. Med andra ord inledde svensk polis och Säkerhetspolis landets kanske mest onödiga jätteinsats genom tiderna.

aftonbladet.se – Säpos försvar efter terroristgripandet

dagensjurudik.se – Mer signalspaning och dataavläsning mot terrorism – oppositionen villig stötta regeringen

aftonbladet.se – S-ledningen diskuterar kristillstånd i Sverige

I samtalen har bland annat möjligheten att försätta Sverige i ett slags kristillstånd funnits med.
– I ett sånt läge sätts en del av medborgarnas rättigheter åt sidan. Myndigheterna får större möjligheter att avlyssna och förhöra människor, även om det inte finns konkreta misstankar, säger en uppgiftslämnare

sverigesradio.se – Blivande HD-chefens kritik mot regeringens nya terrorlagar

Regeringens planer på att tidigarelägga nya lagar som ska förhindra terrorism hastas fram. Det säger Stefan Lindskog, Högsta domstolens blivande ordförande, som tycker det krävs mer tid och eftertanke för att göra lagstiftningen effektiv och rättsäker.

”Tidigarelägga”! Detta har alltså ingått i planerna redan tidigare. Marionetterna ställer alltså upp och fäljer manualen efter 1984 på order från högre makt.
informationskriget.se – Att utnyttja terrorn – Smida medan järnet är varmt och nyspråk

* * *

För ett par veckor sen upptäckte det ryska bolag som inspekterade sin gasledning i Östersjön att det fanns en undervattensfarkost i närheten av ledningen. Man rapporterade till svenska myndigheter som i de första rapporterna sa sig inte veta vems farkosten, som var utrustad med en sprängladdning, var.
rt.com – ‘Underwater drone with explosives’ spotted near Baltic Nord Stream pipeline
svd.se – Militären kan spränga mystiska farkosten
nyteknik. se – Undervattensfarkost vid Gotland kan vara bestyckad minröjare

En dryg vecka senare, nyteknik.se – Bekräftat: Hittade undervattensfarkosten är svensk
Tänk hur det hade låtit i medierna om det hade varit tvärtom. Att en rysk farkost med en sprängladdning hade hittats i närheten av en svensk gasledning! Det svenska försvaret hade tappat bort den under en övning för ett år sen sa man. Var det ett försök till sabotage av ledningen?

-

 

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

«

»