18 okt

Ryssland håller alltså på för fullt med flygattacker mot de utlandsstödda väpnade grupperna i Syrien. Enligt ryska och syriska uppgifter har de orsakat dessa grupper stora skador. Att skära av deras försörjningsvägar borde vara bland det viktigaste tycker jag, och att så skett rapporteras idag – sputniknews.comrt.com
USA är av allt att döma överrumplade av den uppkomna situationen. De ska ha släppt ner 50 ton ny ammunition och vapen i norra Syrien. Till moderata rebeller säger man då, men risken är väl uppenbar att de hamnar i händerna på IS i alla fall. Och vad gör det för skillnad egentligen vad de kallas, de är väpnade grupper som strider mot Syriens lagliga regeringstrupper. USA’s syfte avslöjas alltmer, de var aldrig intresserade av att få ett slut på krigandet.
Naming Names: ‘Non-ISIL’ Actually Means ‘Al-Qaeda’ in Syria

Ryssland har också överraskat genom att visa upp militärkapacitet som tydligen inte var känd. Man avfyrade missiler från fartyg i Kaspiska havet mot mål i Syrien, som hade mycket längre räckvidd än de väst kände till – What Moscow Conveyed Through Its Caspian Cruise Missile Strike against Terrorist Strongholds in SyriaKALIBRating the foe: strategic implications of the Russian cruise missiles’ launch

Och nu kommer Thierry Meyssan och Webster Tarpley med uppgifter om att den ryska militären har avancerad elektronisk utrustning som slår ut motståndarens radar och spaningsutrustning, så att väst har dålig koll på vad som händer inom en radie av 30 mil från basen där ryska militären håller till, och kan inte använda radarstyrda vapen inom detta område.
Enligt uppgift flög ryskt flyg över ett amerikanskt krigsfartyg i Svarta Havet på våren 2014 vars radarskärmarna plötsligt blev svarta! De var försvarslösa. Det ryska planet gjorde därefter flera simulerade anfallsinflygningar mot fartyget.
Nu visar det sig att detta kan användas över ett stort område.

Hur blir reaktionen på allt det här från de styrande i USA? Risken måste vara mycket stor att de gör något desperat.
John Kerry ska nyligen på en fråga om USA har planer på att sätta in marktrupper i Syrien, ha svarat att han tror att det kommer att behövas, men Obama har inte fattat något beslut, ännu! “Will we need to put enablers on the ground? I think so. The president hasn’t made the decision yet.”

US Official Bemoans Russian Destruction of ‘Our’ Terrorists, It’s hard to sympathise

Some U.S. official is whining because his flock of bastards gets hurt:
“Putin is deliberately targeting our forces,” a U.S. official, who is disappointed in the U.S. response to Russia, told Fox News.
“Our guys are fighting for their lives,” said the official, estimating up to 150 CIA-trained moderate rebels have been killed by the Russians.
“Our forces”, “our guys” – hmm. The official is referring to the CIA-mercenaries who are fighting under al-Qaeda’s command:

nyhetsbanken.info – USA bombade kraftstation i Aleppo

Rysslands president Vladimir Putin sade idag tisdagen den 13 oktober vid ett möte med regeringen att en del av USA:s flyganfall i Syrien framstod som märkliga.
I söndag bombade USA-flyg en kraftstation och transformator i Aleppo [Syrien].
”Varför gjorde de det? För att straffa folket där? Vad är poängen?” undrade presidenten (citerad av RIA Novosti)

-

2 svar to “18 okt”

  1. Dan Says:

    Tar tillfället i akt och tackar dig för dina blogginlägg och jag uppskattar verkligen det du gör. Jag vet hur mödosamt och tidskrävande det kan vara att samla in relevant info. Återigen tack för en bra blogg!

    Vänligen Dan

    • Stan Says:

      Tack så mycket! för de orden. Jag räknar med att ge den här sidan mer uppmärksamhet nu när kvällarna blir längre. Städa upp gamla och icke fungerande länkar i sidospalterna t.ex. Och fler inlägg.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s