7 okt – Om tortyrfotografierna från Syrien

På sista tiden har medierna rapporterat om en fotograf som jobbat åt regeringen i Syrien och som hoppat av och flytt till USA. Han har en stor mängd fotografier på döda människor. Vissa ser ut att ha blivit torterade och andra ser helt utsvultna och utmärglade ut. Fotografen påstår att han hade som uppgift att dokumentera regimkritiker som dödats i fängelser. Han tog kopior på bilderna och flydde sen.
Detta togs upp första gången i västmedier i januari 2014, någon dag innan en fredskonferens om Syrien skulle hållas. Bara det är misstänkt. Så många gånger under de dryga 4 åren som oroligheterna i Syrien har pågått, har en massaker inträffat strax innan något viktigt FN-möte, som naturligtvis genast skyllts på president Al Assad.
Också som vanligt så kan det verka övertygande att det är så som medierna påstår, med alla dessa bilder. Återigen kan man påminna sig om hur det var vid t.ex. den dramatiska gasattacken utanför Damaskus i augusti 2013 som så när ledde till att USA inledde bombanfall mot Syrien. Då presenterades också en massa bilder och videor. Men vid närmare granskning fanns det en massa konstigheter med bilderna, samma barn som förekom på olika ställen osv. Det är möjligt att de bilderna var tagna någon annanstans.

Men det första man måste göra är att ta ett par steg bakåt och se efter vad vi har för situation. Man kan kalla det en krigssituation. Det är USA/väst som har satt igång hela historien i Syrien med syftet att få bort nuvarande styre. Och västmedierna spelar en viktig roll i denna kampanj. De har alltså ingen trovärdighet som objektiv och fristående bedömare. Hela tiden under dessa 4 år har det kommit bilder och videor på döda människor som aktivister i Syrien och mannen i London, Rami Abdul Rahman och Syrian Observatory for Human Rights, påstått har dödats av regeringsstyrkorna. Ofta har de i själva verket dödats av de sk rebellerna, hela mediakampanjen har byggts upp på detta viset.
Detta måste man ha som bakgrund till den här historien om fotografen och hans bilder, som av någon anledning getts ny uppmärksamhet den senaste veckan.

Den officiella kommentaren från Syrien efter den första publiceringen i januari 2014 – http://china.org.cn/world/2014-01/22/content_31279623.htm

The report is a mere gathering of photos of unidentified persons proving that a number of them are foreign terrorists from several nationalities who had been killed when attacking the military checkpoints and civil institutions,” the statement said, adding that ”part of them are civilians and military personnel who were tortured and killed by the armed terrorist groups because of their support to the state.”

Bilder på personer från olika nationaliteter som har dödats vid attacker mot syriska militären eller civila institutioner, och andra som torterats och dödats av de väpnade gängen.
Till saken hör att fotografen säger att han inte själv bevittnat när någon dödats, han jobbade på ett militärsjukhus. Hela projektet leddes och finansierades från början från Qatar, ett av de ledande länderna i kampanjen för regeringsbyte i Syrien. De kan också ha bidragit med bilder av döda som har lagts till samlingen.

Ett tänkbart scenario; fotografen, som fick jobbet 2011, kontaktades av någon från de regeringsfientliga grupperna och erbjöds en rejäl summa pengar om han producerade ett material som kunde användas mot regeringen. Alla dessa kroppar kom från de som hade dödats i strider mot militären, eller från de som hade tagits om hand och som de väpnade grupperna hade dödat. Fotografen fick sedan hjälp av sina kompanjoner att ta sig ur landet.

Mer om detta här – http://acloserlookonsyria.shoutwiki.com/wiki/TorturePhotosfrom_%22Caesar%22

och här – http://www.8dagar.com/2015/10/greuelpropaganda.html#more

-

Annonser

2 svar to “7 okt – Om tortyrfotografierna från Syrien”

    • Stan Says:

      Haha den var härlig! Det är ett under att alla dessa knähunds-”journalister” i de svenska medierna klarar att hålla masken och INTE få sådana utbrott.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

«

»