4 okt

Om det stämmer att 3 dagars attacker av ryskt flyg mot ISIS i Syrien har orsakat dessa grupper svåra förluster på sambandscentraler och vapenförråd och försvagat deras verksamhet och kapacitet betydligt, så är det ju oerhört pinsamt för USA. USA har hållit på i över ett år och sagt sig bomba ISIS, uppenbarligen inga seriösa insatser. Det har ju kommit flera uppgifter om att de istället släppt vapen och förnödenheter till dessa grupper, av misstag har det då sagts. Och försvars- och militärledare i USA har flera gånger sagt att det kommer att ta många år att få bukt med ISIS, kanske 30 år! Hur moraliskt bankrutt kan man bli egentligen? Ett evigt krig är vad man var ute efter, och så kommer Ryssland och förstör alltihop!
rt.com – Russian Air Force hits 50 ISIS targets in Syria over 3 days, ‘significantly’ damaging militants

Michel Chossudovsky, februari 2015 – Obama’s “Fake War” against the Islamic State (ISIS). The Islamic State is Protected by the US and its Allies

Sen kan man undra varför USA skickar räddningshelikoptrar och personal till Turkiet just nu, inlägget är daterat den 29 september – U.S. sends search-and-rescue aircraft, crew to Turkey – För att plocka upp egna specialtrupper man har på plats i Syrien?

Ett par inlägg i express.co.uk har gjort mej lite undrande. I ett sägs det att ISIS är illa tilltygade och att markttrupper är vad som behövs för att göra slut på dom.

Dr Ashraf said that another atrocity on the scale of this summer’s Tunisia beach massacre could result in boots on the ground and an end to ISIS’ evil grip on power.

Så det skulle vara västs desperata svar på den situation som uppkommit. Att ge sig in med marktrupper för att återta initiativet och ge sej en chans att få bort Assad i alla fall!?
Men i nästa artikel påstås det att det är Ryssland som har planer på att sätta in marktrupper. ”En insider” sägs vara källan till de uppgifterna. Känner inte till den där sidan, vet inte om den har någon tillförlitlighet. Och har inte sett något om detta någon annanstans.

Angående attacken på ett sjukhus i Afghanistan av USA, med 19 döda varav 12 var sjukhuspersonal och 3 barn. Hur hanterar de svenska Washington-trogna medierna sånt här? När det gäller Sveriges Radio Ekot så har de tagit upp det, med rubriken – FN fördömer sjukhusattack – Men inlägget lades ut på webben ca kl 17 på lördagen, och idag på morgonen finns det inte med på radions nyheters förstasida. Trots att inlägg som publicerades på natten mellan fredagen och lördagen finns kvar på nyheternas förstasida. Exempel – 600 saknas efter jordskred i Guatemala
Taktiken i det här fallet är alltså att ha det synligt kort tid, bara under lördagskvällen då många kanske inte inte ägnar så mycket uppmärksamhet åt nyheterna.

-

Annonser

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s