22 aug

Det har varit nedgångar på börserna de senaste dagarna, är det nu den krasch som så många experter väntar på kommer?

Stefan Koch – Du har blivit varnad

Låt oss anta att det verkligen är så att också Sverige lyder under grundläggande ekonomiska lagar och att vi har en fastighetsbubbla som vuxit nu i nästan 20 år. Låt oss också anta att vi just nu befinner oss i ett läge där bubblan är som störst. Är det möjligt att göra något åt den nu? Nej, det är klart att det inte går. Bubblan är gigantisk och den kommer att spricka precis som alla andra spekulationsbubblor spruckit genom den mänskliga historien de sista 5 000 åren. En bubbla fungerar nämligen så. Den växer tills den inte kan växa mer (ja, det är en punkt som alltid nås) och sedan spricker den.
Efter att det för länge sedan är försent går alltså Riksbanken ut och varnar för fastighetspriserna och hushållens skulder.

Världen är försvarslös mot nästa finansiella kris varnar BIS, som är centralbankernas egen organisation, och vem är det som ska rädda världen vid nästa finansiella kris? Ja, det är centralbankerna. Det går inte att säga det tydligare.

positivemoney.org – Is the Next Global Financial Crisis Upon US?

Och var det därför John McCain var på besök i Sverige, för att tala om att nu jävlar gör ni som vi säger – Sveriges militära samarbete med USA utökas
Har de ondskans makter som McCain är ett av de främsta språkrören för planer på att sätta igång än mer krig och kaos just när ekonomin kraschar? I ett försök att behålla initiativet och makten.

Det tycks ju som att kriget är på gång att blossa upp igen på allvar i Ukraina. Ett tydligt tecken på det är när USA/Nato-trogna Sveriges Radio går ut med ett sånt här inslag – Ukrainska soldater förbereder sig


-

Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

«

»
%d bloggare gillar detta: