5 aug – pengar=skuld

Ett bra avsnitt av Keiser Report, de går in på grundläggande saker om det rådande ekonomiska systemet. Gäst är Steve Keen.

In this summer solutions episode of the Keiser Report, Max Keiser and Stacy Herbert are joined by Professor Steve Keen, author of Debunking Economics, to discuss the problem of household debt and an overly large finance sector. They discuss possible solutions, such as perhaps ending the practice of subsidizing too-big-to-fail banks

En video till som ger en grundläggande förklaring av vårt sjuka penningsystem –
What Is Money ?

Den svenska varianten av Positive Money – http://positivapengar.weebly.com

-

Annonser

6 svar to “5 aug – pengar=skuld”

 1. anders Says:

  Det är bra att påpeka och belysa de symptom som de underliggande orsakerna ger uttryck för. Men slutligen, för att förändra dynamiken, behövs en mer grundläggande förståelse för VARFÖR saker är som de är.
  Och det är hur tankemönster formar handlingar och därmed samhället.
  En bra basförståelse ges i den här föreläsningen:

  MARK PASSIO: STREET-WISE SPIRITUALITY
  Se främst 1:56:00-2:12:30, men titta gärna på föreläsningen i sin helhet.
  För sambandet mellan frihet och moral, se 2:41:00 och en bit framåt.

  • Stan Says:

   En lång video, får försöka ladda ner den så att jag kan gå fram till de ställen du anger.
   Men det där om att det är mänsklighetens utvecklingsnivå som är orsaken till att världen ser ut som den gör. Visst, men det jag upplevde som så hoppingivande när jag blev varse hur det ekonomiska systemet fungerar, var att det hänger inte bara på det. Utan det finns grupper som med flit ser till att ett riggat system byggt på bedrägeri hålls på plats. Det finns de som lägger ner stor möda på att hindra utvecklingen mot en anständig och mänsklig värld.

   • anders Says:

    ”….när jag blev varse hur det ekonomiska systemet fungerar, var att det hänger inte bara på det. Utan det finns grupper som med flit ser till att ett riggat system byggt på bedrägeri hålls på plats.”

    En kombination av undertryckande av Natural Law, samt brytande mot dess grundläggande regler samtidigt, är en möjlig väg att nå det du beskriver. Det är därför jag pekar på sambandet. Varför jagades de urgamla civilisationerna, böcker brändes, druider eliminerades?
    Larken Rose, Michael Tsarion och Mark Passio tillsammans ger en hyfsad bild av läget. Men Du måste förstå dynamiken, baserad på den inre psykologin, och detta kan bara göras genom egen erfarenhet. Kyrkan, kombinerat med världsliga auktoriteter har skapat en atmosfär där människan genom EGET VAL kan undvika att göra egna val. Genom att följa sociala normer och bortse från vad som är rätt och fel ur det egna perspektivet, dvs inte skada någon annan, så är skadan skedd. Ett sluttande plan som sakta utvecklar sig till bonussystem, derivat, bail-in, bail-out med mera (för att peka på den ekonomiska sfären). Och det finns doktriner som sakta arbetats in i samhället för att driva denna utveckling.
    http://truthserumnews.com/category/religion/

 2. anders Says:

  Kontrar med en ÄNNU längre föreläsning i ämnet, mer vinklat åt den psykologiska sidan av saken.

  The War on Conciousness Michael Tsarion

  • Stan Says:

   Är det så att de är bättre ju längre de är!?
   Den är något för en regnig dag. Jag har lyssnat lite på Tsarion för länge sen, kan vara intressant.

 3. anders Says:

  ”Är det så att de är bättre ju längre de är!?”
  Duh, fråga din flickvän…..
  (Lämna inte sådana öppningar, cant help ……myself)

  Skämt åsido, så råkar det vara så att just denna föreläsning täcker in det grundläggande i en hyfsat pedagogisk förpackning, och skall man vara ärlig så är ämnet sådant att det inte kan täckas in ens hjälpligt utan utvikningar och förklaringar.


Skriv här

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s